Akupunktur Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri - kadinvsaglik.com

Akupunktur Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri

Akupunktur dünyanın birçok yerinde tedavi amacıyla kullanılmaktadır. Oldukça kolay ve acısız bir işlem olmasının yanı sıra çok etkili bir yöntem olması sebebi ile sıklıkla tercih edilir. Özellikle yüksek tansiyon, obezite, kronik ağrılar ve migren gibi çok sayıda rahatsızlık akupunktur sayesinde son buluyor. Alternatif tıp yöntemleri arasında yer alan akupunktur kimi zaman tek tedavi olarak kullanılırken kimi zamanda destekleyici bir tedavi yöntemi olarak kullanılır. Örneğin bazı durumlarda kullanılan ilaçların dozu düşürülerek tedavi akupunktur ile destekleniyor. Bu yöntem sayesinde ilaçların yan etkileri minimum seviyede tutulmuş oluyor. Akupunktur tedavi yöntemlerine detayları ile bir göz atalım.
akupunktur tedavi yöntemleri

Akupunktur Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Akupunktur vücutta oluşan fonksiyon bozukluklarını düzenleyen bir tedavi yöntemidir. Hastalıklar veya psikolojik rahatsızlıklar için güçlü bir alternatif tıp seçeneğidir. Akupunktur ile tedavi edilen başlıca rahatsızlıklar; obezite ve kilo verme, hipertansiyon, baş eklem ve kemik ağrısı, kas ağrısı, doğum sancısı, regl ağrısı ve felç gibi kronikleşen ve günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen rahatsızlıklardır. Aynı zamanda uyku bozukluğu, sinir, stres, kaygı bozukluğu, panik atak, korku ve endişe, alt ıslatma gibi psikolojik sebeplere bağlı olan rahatsızlıklarda da akupunktur önemli bir tedavi yöntemidir. Akupunktur tedavisi sayesinde hastalar bu rahatsızlıklarından kurtulurlar. Düzenli olarak uygulanması gereken akupunktur tedavisi hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıklar üzerinde oldukça başarılı bir yöntemdir. Depresyon tedavisinde de son yıllarda oldukça tercih edilen akupunktur tedavisi ile hastalar tekrar sosyal hayatlarına dönebilmektedir.

Akupunktur Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Akupunktur tedavisi sırasında iğneler kullanılır. Belirlenen hastalığınızın tedavisi için uyarılması gereken sinirlerin yerleri belirlenir. Daha sonra bu sinirlere iğneler batırılır. Bu iğneler oldukça ince ve acısızdır. Hastalar sadece iğnelerin ilk batırılma anında hafif bir sızı hissedebilirler. İğneler batırıldıktan sonra ortalama yarım saatlik bir süre boyunca sinirler uyarılır. Kullanılan iğneler genellikle çelikten yapılan ve tek kullanımlık iğnelerdir. Aynı zamanda tedavi yöntemine göre gümüş veya altından yapılan iğneler de tercih edilebilmektedir.

Akupunktur iğneleri belirlenen sinir noktalarına yerleştirildikten sonra vücudunuza elektrik akımları verilir. Metal iğnelerin bu elektriği toplaması ile birlikte sinirler ve iğnelerin bulunduğu bölgeler uyarılmaya başlar. Bu sayede rahatlama ve iyileşme görülür. Sinirlerde ve akupunktur noktalarında biriken enerjinin çözülmesi amaçlanır.
akupunktur tedavisi

Akupunktur Tedavisinde Fiyatlar Nasıl?

Akupunktur tedavisi kanser gibi hayati riski yüksek hastalıkların, doğum ve tüp bebek tedavilerinin, kronik ağrı ve sancıların, psikolojik rahatsızlıkların ve birçok kalp rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Akupunktur tedavisinde hastanın sahip olduğu rahatsızlığa göre tedavi belirlenir. Akupunktur tedavisinin akupres, lazer akupunktur, ısı ile uyarma, ultrason ile uyarma, kuru iğne tedavisi gibi farklı türleri vardır. Akupunktur tedavisi fiyatları da doktorunuz tarafından belirlenecek olan tedavi yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda akupunktur tedavileri tek seans yapıldığı zaman yeterli sonuç vermemektedir. Akupunktur tedavileri düzenli ve uzun süreli alınması gereken tedavilerdir. Bu nedenle doktorunuz tarafından belirlenecek olan süre, seans sayısı ve tedavi yöntemi akupunktur tedavinizin fiyatını belirleyecektir.

Akupunktur tedavisi almak istiyorsanız Erdem Hastanesi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Alanında Uzman Doktor Evren Kul Panza’dan akupunktur tedavisi alabilir, rahatsızlıklarınıza veda edebilir veya tedavinizi destekleyebilirsiniz. Güvenle ve gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz Uzm. Dr. Evren Kul Panza’dan randevu almak için hemen Erdemhastahanesi.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı günler :)

Hiç yorum yok