Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyat Sonrası İz Kalır mı? - kadinvsaglik.com

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyat Sonrası İz Kalır mı?

Daha düz bir karın bölgesine sahip olmak isteyenler için son derece cazip bir tıbbi müdahale olan karın germe ameliyatı çok sayıda kişinin faydalandığı operasyonlardan biridir. Temel olarak operasyon karın bölgesinde bulunan fazla deri ve fazla yağ dokusunun çıkarılması prosedürüne bağlı olarak uygulanır. Karın bölgesinde fazla yağ birikmesi ise pek çok farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle örnek verecek olursak hamilelik ya da kilo alıp verme gibi yaşamsal değişikliklerin yanı sıra karın kaslarının gevşek olması da diyebiliriz.
karın germe ameliyatı

Karın Germe Ameliyatına Hazırlık Süreci

Ameliyat öncesinde mutlaka doktorunuz tarafından muayene edilmeniz gerekiyor. Bu muayene esnasında karın bölgesinde ne kadar fazla deri ve yağ dokusunun olduğu, daha önce bir karın ameliyatı geçirip geçirmediğini, karın kaslarının durumu ve ciltte çatlakların bulunup bulunmadığı gibi pek çok farklı faktör gözden geçiriliyor. Ardından ameliyat planlaması yapılıyor ve vücuda nasıl bir görünüm kazandırılacağı net bir şekilde belirleniyor. Ardından karın estetiği için ameliyat günü belirlenir. Muayene sonrasında doktorunuz bir miktar kilo vermenizi isteyebilir. Çünkü karın bölgesi çok şiş olan kişiler ameliyata uygun olmayabiliyor.

Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyatın ardından doktorunuz birkaç gün boyunca dikişler üzerindeki baskıyı azaltmak için V şeklinde yatmanızı tavsiye edebilir. Hafif düzeyde ya da orta seviyede ağrı olması gayet normal kabul edilen bir durumdur. Ameliyatın ardından 4 ila 5 gün boyunca ayağa kalktığınızda çok hafif seviyede öne doğru eğilerek yürümeniz gerekebilir. Şayet ameliyatta dren kullanıldıysa operasyondan sonraki 3. Gün çıkarılır. Bununla birlikte karın germe ameliyatı sonrası bir süre boyunca korse kullanmanız da gerekebilir. Bu konuda zaten doktorunuz tarafınıza bilgi iletiyor.

3 hafta boyunca denize, havuza, saunaya ya da hamama girmemeniz gerekiyor. Şayet vücudu zorlayan hareketleri yapmanızı gerektiren bir işte çalışıyorsanız 7 gün ila 10 gün boyunca iş hayatına da ara vermeniz gerekebilir. Yaklaşık olarak birkaç gün boyunca evde dinlenmelisiniz. Bununla birlikte 3 hafta boyunca spor ve egzersiz yapmanız da yasaklanıyor. Eğer mekik çekmek gibi karın kaslarını direkt kullandığınız spor aktiviteleri yapıyorsanız bu hareketlerin 12 ay boyunca yasak olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ameliyatın ardından dikiş uygulaması gerçekleştiriliyor ancak vücutta kendiliğinden eriyen dikiş ipleri kullanıldığı için operasyon sonrasında dikiş aldırmanıza gerek kalmıyor.

Karın Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır mı?

Fazla derinin çıkarılması için cilde kesi uygulanması gerektiğinden hafif de olsa bir iz mutlaka kalacaktır. Bu izin zamanla kırmızı renginden ten rengine dönüştüğünü ve belirginliğinin de ciddi seviyede azalacağını söyleyebiliriz. Bununla birlikte karın germe ameliyatından sonra vücutta kalan iz bikini bölgesinin içerisinde bulunuyor. Dolayısıyla bikini ya da iç çamaşırının altında kaldığı için dışarıdan görünmüyor. Vücutta izin ne oranda kalacağı ise genetik faktörlere bağlı olarak her hastada farklı olabilir.

Karın germe ameliyatından faydalanarak çok daha atletik ve fit bir görünüm kazanmak istiyorsanız siz de Doç. Dr. Serdar Yüce gibi deneyimli bir doktordan randevunuzu alabilirsiniz. Bu sayede uzun zamandır kilo vermek istemenize rağmen kurtulamadığınız karın bölgesi yağlarından ve aynı zamanda sarkmış olan karın derisinden de kurtulabilirsiniz.

1 yorum: