Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi

Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi

Nefis ev yapımı fındık ezmesi tarifi ile evde çocuklarınızın çok seveceği fındık ezmesi yapabilirsiniz. Kahvaltıların vazgeçilmesi fındık ezmesi evde çok kolay ve zahmetsiz yapılmaktadır. Sadece mutfak robotunda öğüterek ev yapımı fındık ezmesi yapılabilmektedir.

Malzemeler

  • 1 su bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
    Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır

Nefis Ev Yapımı Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

Fındıklarınız eğer kabuklu ise onları fırın tepsisine koyup 200 derecede ısıttığınız fırında 10 dakika kadar kavurun. Kabuklar kendiliğinden soyulmaya başlayacaktır. Fındıkları fırından çıkarıp kabuklarını avucunuzun içerisinde ovalayarak çıkarın.
Bir bardak dolusu soyulmuş fındığı mutfak robotuna koyun. Üzerine bir yemek kaşığı fındık yağı yada sıvı yağ koyun. Pudra şekerini, bir paket vanilya da ekleyerek mutfak robotunu çalıştırın. Önceleri un gibi olan fındık ezmesi robotu çalıştırdıkça krema kıvamına gelecektir. Yaklaşık 10-15 dakika ara ara çalıştırarak krema kıvamına gelene kadar fındıkları öğütün.
Fındık ezmesinin içerisinde parça fındıkların olmasını isterseniz bir avuç kadar fındığı da içerisine ekleyin ve fındık ağza gelecek şekilde ezilmesini bekleyin.
Pudra şekerini isteğe bağlı ekleyebilirsiniz. Tatlı sevenler isterlerse içerisine yarım bardak pudra şekeri koyabilir.
Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır

Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?

İsterseniz Ev yapımı fındık ezmesinin içerisine 2 kaşık kakao koyarak kakaolu fındık ezmesi de yapabilirsiniz. Dilerseniz bir kalıp çikolatayı benmari usulü  eriterek de fındık ezmesinin içerisine ekleyebilirsiniz. İki farklı tarifi de deneyerek hangisi hoşunuza giderse onu yapabilirsiniz.
Fındık ezmesi bozulmadan buzdolabında 1-2 ay kadar saklanmaktadır.

1 yorum: