Migren'in Bilinmeyen Nedeni ve Tedavisi Bulundu! - kadinvsaglik.com

Migren'in Bilinmeyen Nedeni ve Tedavisi Bulundu!

Migren'in Bilinmeyen Nedeni ve Tedavisi
Migrenin asıl nedeni ve tedavisi Dr. Tuna Başdaş tarafından bulunmuştur. Fizik Tedavi Uzmanı Tuna Başdaş migrenin asıl nedenini ve tedavisini bizlere anlatmıştır. Hastalığın tedavisinin yanlış yerde arandığını söyleyen Uzman Dr. Tuna Başdaş hastalığın asıl nedenini ve tedavisinin nasıl olduğunu açıklamaktadır.
Migren günlük yaşam aktivitelerini kısıtlayan, yaşam kalitesini düşüren hastalıklardan biridir. Ense, şakak, göz çevresinde başlayan ağrı kötüleşerek, zonklayıcı bir hal alır. Bu ağrıya bulantı, kusma, sese ve ışığa hassasiyet eşlik eder. Migren ataklar halinde seyreden bir baş ağrısı çeşididir. Tedavi edilmeyen migren atakları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda 4 saat sürerken kimi hastalarda 72 saat sürebilir.
Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Tuna Başdaş'ın açıklamalarına göre migrenin bilinmeyen nedeni boyun bölgesinde bulunan SKM adalesidir. SKM adalesi olarak bilinen boynun her iki yanında bulunan adale, boynun öne ve yana eğilmesini, yanlara dönmesini sağlamaktadır. Skernokleidomastoid kasının aşırı kasılması migren ataklarının oluşmasına neden olmaktadır. Dr. Tuna Başdaş'ın uzun yıllar yaptığı araştırma ve tecrübeleri ile bulduğu bu bilgiye dayanarak migrenin tedavisi artık vardır.
Migrenin neden kaynaklı olduğu tam olarak bilinmemekteydi. Tedavisi de bu nedenle yoktu. Bazı ilaç tedavisi ve botoks uygulamaları ile tedavi edilmeye uğraşılsa da istenen sonuçlar bir türlü alınamamaktaydı. Bu tedavi çeşitleri geçiçi rahatlama sağlarken, hastalığı tamamen ortadan kaldırmamaktaydı. Bunun nedeni ise migren hastalığının Nörolojik bir hastalık olarak kabul edilip, tedavinin de bu yönde olduğudur. Dr. Tuna Başdaş'ın açıklamalarına göre ise migrenin beyin ile alakalı olmadığı, hastalığın tamamen boyun bölgesindeki SKM adalesi ile ilgili olduğudur. Bu nedenle de hastalığın tedavisinin yanlış yerde arandığıdır. Hastalığın tedavisi için SKM adalesinin gevşetilmesi ve tedavi edilmesi hastalığı tamamen yok etmektedir. Dr Tuna Başdaş bu konu ile ilgili bir kitap da yazmıştır. Dr. Tuna Başdaş'ın migren ile ilgili tedaviyi anlattığı Migren'siz Hayat Güzel isimli kitabında da yazdığı gibi hastalığın asıl nedeni ve tedavisi tamamen bu adale ile ilgilidir. Nasıl ki bel fıtığı kalçaya yada bacağa vurmaktadır, SKM adalesinin kasılması da baş bölgesine vurarak migren ağrısına neden olmaktadır.
Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Tuna Başdaş yaptığımız söyleşide, hastalığın tedavisinin çok basit olduğunu anlatmıştır. Bu hastalığın Nörolojik bir problem olmadığı, fizik tedavi ile geçeceğinden bahsetmiştir. Hastalığın tedavisini bulan Dr. Tuna Başdaş çok kısa süren bir tedavi ile migren hastalığının tamamen geçtiğini söylemektedir.

Hiç yorum yok