Mucizevi Besin Bamya Tohumu Bir Ölüme Çare Olamıyor! - kadinvsaglik.com

Mucizevi Besin Bamya Tohumu Bir Ölüme Çare Olamıyor!

Mucizevi Besin Bamya Tohumu Bir Ölüme Çare Olamıyor
Mucizevi besinin tohumu bir ölüme çare olmuyor! Çok özel bir tohuma sahip olan bamyanın faydaları yanı sıra bamya tohumunun faydaları da eşsiz niteliktedir. Vücudu tepeden tırnağa hastalıklara karşı koruyan tohum bir ölüme çare olmuyor. En bilinen özelliği dizlerdeki sıvı kaybını önleyerek diz ağrılarına şifa olmasıdır. Son senelerde ise çok daha yaygın kullanılan tohumun özellikleri bilinmeye ve çok daha fazla değer verilmeye başlanmıştır.
Bamyanın Hangi Boyu Daha Faydalıdır

Bamyanın Hangi Boyu Daha Faydalıdır?

Kadınlar bamya alırken en küçüğünü seçer ve saatlerce ayıklamaya çalışırlar. Oysa ki bamyanın en besleyici olanı tohumları olan büyük bamyalardır. Bamya tohumu bir ölüme çare olmuyor ve özellikle büyük, tohumlu bamyalar tam bir şifa kaynağıdır. Bamya tohumunun faydaları nelerdir tam olarak bilinse inanın ki insanlar her öğün bamya yerlerdi.
Düşük kaloriye sahip olması nedeni ile diyet listelerinin vazgeçilmez sebzelerinden biri olan bamya, sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Sağlık açıcından çok yararlı olan bamya, özellikle büyük bamya tercih edilerek tüketilmelidir. Bunun yanında bamya tohumu yutularak yada bamya tohumu kürü şeklinde tüketilir.
Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir

Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Büyük tohumlu bamya ve bamya tohumu içerisinde C, B, K vitaminleri ve potasyum, folik asit ve kalsiyum çok yoğun bir şekilde bulunmaktadır.  Zengin lif içeriğine sahip olan iri tohumlu bamya ve bamya tohumu tok tuttuğu için çok kısa sürede kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Bamya tohumu tümör hücrelerinin büyümesini engellediği için kanseri önlemektedir. Toksin atılımını sağlayan bamya tohumu bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmektedir. Özellikle kolon kanserini önlemektedir. 
  • Kabızlık şikayetleri olan kişiler bilhassa bamya tohumu kullanmalıdır. Bağırsak hastalıklarını yok ettiği gibi kabızlığı da önlemektedir.
  • Karaciğeri temizleyen bamya düzenli kullanıldığında karaciğeri ve iç organların çok sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.
  • Bamyanın içerisinde bulunan sümüksü sıvı, vücut sıvısının oluşmasına yardımcı olur. Diz ve eklemler arasındaki, eklemlerin hareketini sağlayan sıvının oluşmasını sağlar. Bu nedenle özellikle diz ağrıları çeken, dizlerdeki sıvı kaybı olan kişilerin kullanması çok faydalıdır. 
  • Bamya tohumu kürü yapılarak vücudun ihtiyacı olan vitamin ve kalsiyum ihtiyacı karşılanabilir. Astım ve akciğer hastalıklarına şifadır. Aynı zamanda kalp ve damar problemi olanlar mutlaka bamya tohumu kürünü düzenli kullanmalıdır. 
  • Bamya tohumu içerisinde bulunan folat sayesinde anne olmak isteyen kadınları çok daha kısa sürede hamile kalmasını sağlamaktadır. 
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır

Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?

Bamya tohumu aktarlarda satılmaktadır. 100 gr'lık küçük bir poşet bamya tohumu size aylarca yetecektir. 
Bamya tohumları sabah ve akşam 7 adet yutarak tüketilir. Bu miktarı ihtiyacınız ölçüsünde arttırabilirsiniz. İstenirse akşamdan yarım bardak suya konup sabah içilir. Sabah yarım bardak suya konup akşam içilebilir. Bu şekilde suda yumuşayan bamyanın, midede erimesi ve faydası çok daha kısa sürede olur.
Bamya Tohumu Kürü Nasıl Yapılır

Bamya Tohumu Kürü Nasıl Yapılır?

Bamya tohumları havanda dövülür yada aktarda çektirilir. Un haline gelen bamya tohumunun içerisine hakiki zeytinyağı ve bal aynı ölçülerde eklenerek bamya tohumu kürü hazırlanır. Macun kıvamına gelen bamya tohumu kürü özellikle sabah aç karna bir çay kaşığı yenir.
Bamya tohumu kürünü 1 ay düzenli kullanırsanız vücuda şifa olur. Astımdan kalp hastalıklarına kadar bir çok hastalığa şifa olur.

Hiç yorum yok