Mutfak Köşe Takımı Nasıl Kaplanır? - kadinvsaglik.com

Mutfak Köşe Takımı Nasıl Kaplanır?

Mutfak Köşe Takımı Nasıl Kaplanır

Eskimiş Mutfak Köşe Takımının Yüzü Nasıl Değiştirilir?

Mutfak köşe takımı nasıl kaplanır? Mutfak köşe takımı kaplarken nelere dikkat edilmelidir? Bir çok kadın eskiyen köşe takımlarını kaplatmak istemektedir. Oysa ki evde çok rahatlıkla kendiniz de kaplayabilirsiniz. Kaplama işlemi aslında çok zahmetli olsa da işlem bittikten sonra çıkan sonuç tüm emeklere deyecek kadar güzeldir. Sadece kumaş parasına çok ucuza mutfak takımınızı yenileyebilirsiniz.
Eskimiş Mutfak Köşe Takımının Yüzü Nasıl Değiştirilir
Eskiyen, rengi solan yada kumaşında hasarlar oluşmuş olan mutfak takımınızı yeni kaplayacağınız döşemelik kumaş ile yeni alınmış gibi bir mutfak köşe takımı elde edebilirsiniz. Yada çok uzun süre kullandığınız mutfak takımınızdan sıkıldığınız için de değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Yapmanız gereken şey yeni bir döşemelik kumaş almak ve size tek tek anlatacağımız şekilde kaplamak.
Mutfak Köşe Takımı Kaplarken Gerekli Malzemeler

Mutfak Köşe Takımı Kaplarken Gerekli Malzemeler

Kaplama işlemi için gerekli olan malzemeler
  • Döşeme zımba makinesi
  • Makine için Zımba teli
  • Sıcak silikon tabancası
  • Silikon çubukları 
  • Döşemelik kumaş
mutfak köşe takımı nasıl kaplanır

Mutfak Köşe Takımı Nasıl Kaplanır?

Köşe takımınızın oturma yerlerinin ölçülerini alarak yaklaşık kaç metre kumaş gittiğini hesaplayabilirsiniz. Hesaplama işlemini yaparken kıvırma yani arkaya kıvırarak zımbalama payını da hesaplamanız gerekmektedir.
Nalburdan bir zımba makinesi ve sıcak silikon makinesi edindikten sonra yapmanız gereken şey kaplamaya başlamaktır. Öncelikle küçük parçalardan başlamanızı tavsiye ederiz. Böylelikle eliniz kaplama işlemine çok daha rahat alışır.
Kaplamak istediğiniz takımın oturma yerlerindeki sünger kısımlar çökmüşse kaplama yaparken yeni sünger alarak süngerlerini de yenileyebilirsiniz. Yapmanız gereken şey, eskiyen takımın ölçülerindeki süngeri yada elyafı silikonla yapıştırmak.
Köşe takımınızın arkasında yada yan kısımlarında vida ile bağlantıları varsa bu bağlantıları sökün. Kaplayacağınız kısmı kumaşın üzerine koyun ve arka tarafa pay kalacak şekilde kesin. Kumaşı gerdirerek arka kısma zımbalayarak tutturun. Zımbalama işleminde karşılıklı kenarları yaparsanız kumaş çok daha gergin kaplanır.  Köşe kısımlarının istediğiniz gibi olması için isterseniz silikonla yapıştırabilirsiniz.

Mutfak Köşe Takımı Kaplarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaplama işlemi için dikkat ve muntazam iş yapmak çok önemlidir. Sıkılmadan sabırla kumaşı pot yapmadan gerdirerek kaplamalısınız. Arka kısımda kaplama işlemi bittikten sonra temiz bir bez keserek onu da içe kıvırarak zımbalarsanız iş bitiminde arka kısımlarda da temiz ve güzel bir görünüm elde edersiniz.
Bazı köşe takımları mobilyadan yapılmıştır. Genelde mobilya köşe takımlarında kumaş kaplı yerler silikonla arkaya yapıştırılır. Bu tür bir köşe takımında kaplanacak yer mobilyadan sökülür ve yerde kaplanır. Kaplama işlemi bitiminde yeniden silikonla yapıştırılır.
Bir silikon tabancası mutlaka her evde bulunması gereken aletlerden biridir. Sadece kaplama işleminde değil bir çok yapıştırma işleminde de işe yaramaktadır.
Mutfak köşe takımı nasıl kaplanır, yapabilir miyim diye hiç düşünmeyin. İlk önce küçük parçaları kaplayın ve montajını yapın. Bir gün içerisinde bitirmek zorunda değilsiniz. Bir kaç gün aralıklı kendinizi yormadan ve muntazam bir işçilik yaparak kaplama işlemini yaparsanız, hem yorulmamış hemde çok daha muntazam bir işçilik elde etmiş olursunuz.

Hiç yorum yok