Kağıt İpten Yuvarlak Çanta Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Kağıt İpten Yuvarlak Çanta Nasıl Yapılır?

Kağıt İpten Yuvarlak Çanta Nasıl Yapılır
Kağıt ipten yuvarlak çanta yapımı son senelerde oldukça moda olmuştur. Bir çok çantacıda örülmüş şekli ile çok fazla fiyatlarda satılan hasır görünümlü çantaları kendiniz de rahatlıkla yapabilirsiniz. Kağıt ipten yuvarlak çanta modelleri bir çok şekli ile yapılabilir. Biz size iki modelin ilmek sayılarını ve nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağız.
Kağıt ipler tuhafiyede kilo işi satılır. Şu sıralarda kilosu 60 tl gibi fiyatlarla satılmaktadır. Bir çanta çıkacak kadar ip yaklaşık 10-15 lira tutmaktadır. Gerekli aksesuarlar fermuar, çanta sapı gibi gene tuhafiyelerde çok rahatlıkla bulunmaktadır. Yaklaşık 20-25 liraya çantacılardan 100-150 lira arası değişen fiyatlara satılan bir çantayı bir kaç saatte rahatlıkla yapabilirsiniz.
Kağıt İpten Yuvarlak Çanta Yapımı

Kağıt İpten Yuvarlak Çanta Yapımı

Öncelikle çile şeklinde satılan kağıt ip sarılır. İki kattan yaparsanız çantanız çok daha düzgün duracaktır. İlk sıra sihirli halka ile başlanmaktadır.
Sihirli halkaya 8 adet sık iğne batılır ve ip iyice çekilerek boşluk kapanır.
İkinci sırada sık iğnelerin üzeri ikişer adet tırabzan doldurulur. Tırabzanlar iki defada çekilir.
3. sırada ise bir ilmeğe iki adet diğer ilmeğe 1 adet tırabzan yapılır.
4. sırada bir ilmeğe iki adet tırabzan diğer iki ilmeğe tek adet tırabzan yapılmaktadır.
5 sırada ise bir ilmeğe iki adet diğer 3 ilmeğe ise tek tırabzan yapılarak sıra doldurulur.
6 sırada ise bir ilmeğe çift diğer 4 ilmeğe ise tek tırabzan yapılır.
Genel olarak 6 sıra bitiminde yuvarlak tamamlanmaktadır. İki çantanın da yuvarlak kısmının yapılışı aynıdır. Yuvarlaklığını istediğiniz boyda yapabilirsiniz. Genelde bu tür bir çanta 20 cm gibi bir çapta yapılmaktadır. Küçük boylar çok daha fazla tercih ediliyor. İsterseniz yuvarlağınızı bir kaç sıra daha örerek büyütebilirsiniz. Tarifimizdeki gibi her sırada düz ilmekler bir adet daha fazla olmaktadır.

Fermuar Takılarak Yapılan Yuvarlak Çanta

İlk yuvarlak yapıldıktan sonra yan kısma geçilir. Bu kısım üst tırabzanın yan tarafından sık iğne atılarak örülür. Yanlarda arttırma ve eksiltme yapılmamaktadır. 2 sıra sık iğne yapılır ve 3. sıraya geçilir. Üçüncü sırada fermuar boyu ölçülür ve fermuar boyuna gelene kadar sık iğne yapılarak koparılır. Bu yaklaşık yarısını bir miktar geçene kadardır.
Diğer yuvarlakta aynı şekilde yapılır ve iki yuvarlak fermuarı dikilerek birleştirilir. Kalan kısım ise iğne ile dikilir. İstenirse içerisine astar da dikilebilir.

Üzeri Kapaklı Yuvarlak Kağıt Çanta Yapımı

Bu çantamızda iki adet yuvarlak önceden yapılır. Ara kısım ayrı bir şekilde örülür. Üst kısımda elinizin rahatlıkla geçebileceği bir açıklık kalana kadar ara kısım düz bir şekilde örülür. Üç parça iğne iplik ile dikilir. Üzerine kapat şeklinde yapacağınız bir parça örülerek dikilir.
Tuhafiyelerde çanta sapları artık satılmaktadır. Bir adet çanta sapı alınır ve çantanın kenarlarına dikilir. Dikerken ortayı geçmesine özen gösterin. Çünkü çok ortaya dikerseniz çantanız döner ve güzel durmaz. Ortayı az geçecek şekilde dikilmelidir. İsterseniz çanta sapını kendiniz düz örgü ile de örebilirsiniz.

Hiç yorum yok