Ellerde Ortaya Çıkan Erken Yaşlanma Nasıl Önlenir? - kadinvsaglik.com

Ellerde Ortaya Çıkan Erken Yaşlanma Nasıl Önlenir?

Ellerde Ortaya Çıkan Erken Yaşlanma Nasıl Önlenir
Ellerde ortaya çıkan erken yaşlanma belirtilerinin önlemenin ilk şartı masaj yolu ile krem uygulamak ve güneş kremi sürmektir. Vücudumuz söz konusu olduğunda insanı yaşlı gösteren ve ilk dikkat çeken yer yüz ve ellerdir. El bakımını bir çok kadın umursamaz ve gerekli özeni göstermez. Çoğunlukla ihmal edilen eller zaman içerisinde yaşlanarak kırışır ve eski güzelliğini kaybeder. Bir kadının el şekli istediği kadar güzel yada çirkin oldun bunun aslında çok büyük önemi yoktur. Bir kadını genç ve diri gösteren şey cildinin sağlıklı durmasıdır.
Gençken her kez güzeldir. Önemli olan yaş ilerledikçe de güzel ve bakımlı görünebilmektir. Bakım söz konusu olduğunda ellerimiz vücudumuzun en önemli parçasıdır. Her geçen gün yaşlanan ellerimize düzenli olarak bakım yapılması gerekliliği önemlidir.
Yaşlanan eller için bir kaç öneri sunabiliriz. Bunlardan en önemlisi estetik tedavilerdir. Zamanın ilerlemesi ile birlikte estetik tedavi yolları da çok gelişmiştir. Bu yöntemler fiyat ve uygulama tekniklerine göre çeşitlilik göstermektedir.
Yaşlanan Eller İçin Estetik Tedaviler Nelerdir

Yaşlanan Eller İçin Estetik Tedaviler Nelerdir?

Elleriniz yaşlanmışsa öncelikle önerimiz bir dermatolog ile görüşmenizdir. Elinizin durumuna, cilt tipine göre doktorunuz size en uygun tedavi yollarını anlatacaktır.

Mezoterapi Tedavisi

Mezoterapi yöntemi genel olarak kırışmaya başlamış olan el tiplerine uygulanır. Bir takım vitaminlerle ellerinizin daha sağlıklı, parlak ve güzel görünmesini sağlar. Cildinizdeki dokuların canlanmasını sağlayan, derinlemesine nemlendiren kimyasal bileşenler ve vitaminler içeren ilaçlardan oluşan bir tedavi yoludur.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling yönteminde bir takım kimyasal maddelerle cilt deriniz soyularak temizlenir. Ellerde oluşan leke ve kırışıklar için en uygun tedavi yollarından biridir. Bu işlem sonrası elleriniz eski yumuşaklığına ve gençliğine çok kısa sürede kavuşacaktır.

Tıbbi Dolgular

Tıbbi dolgular el kırışıklarının çok olduğu, el derisinde hatrı sayılır sarkmalar ve damarların çok daha fazla ortaya çıktığı el tiplerine uygulanır.  Bu tip ellerin eski görüntüsüne kavuşmasını sağlamaktadır.
Bu işlem lokal anestezi altında polilaktik  veya hyalüronik asit ile yapılır. İşlem sonrası cildinizdeki sıkılık gözle görülür derecede olur. İnanılmaz sonuçlar elde edilen tıbbi dolgularla eller yirmili yaşlardaki genç ve diri halini almaktadır.

Botoks 

Ellerdeki kırışmayı önlemenin bir diğer yolu da botoksdur. Botoks ile çizgiler zamanla ortadan kaybolur. Zaman içerisinde oluşacak olan çizgilerin de oluşması engellenmiş olur. 
Ellerin Genç Kalması İçin Neler Yapılmalıdır

Ellerin Genç Kalması İçin Neler Yapılmalıdır?

Estetik tedavi yöntemleri ellerdeki kırışıkların artması ve ellerin yaşlanması sonucunda yapılabilecek tedavi yöntemleri arasındadır. Bunun yanında el derisinin yaşlanmaması için yapılabilecek bir çok doğal tedavi yöntemi vardır.
Eller nasıl soğuktan korunuyorsa sıcaktan da korunmalıdır. Sıcak sudan yada güneşten eller korunarak nemlendirilmelidir. Dışarı çıkmadan güneş ışığından elleri korumak için güneş kremi sürülmelidir. Cildin en büyük düşmanı güneş ışınlarıdır. 
Eller özellikle akşam nemlendirici kremle ovularak masaj yapılmalıdır. Doğal antiseptik yağlar mutlaka kullanılmalıdır. Badem yağı, zeytinyağı, lavanta yağı, kantaron yağı, at kestanesi yağı mutlaka düzenli olarak ellere uygulanmalı ve bu yağlarla masaj yapılmalıdır.
Ellerinizi yıkarken mutlaka kalıp sabun kullanın. Sabun seçimi yaparken kaliteli olmasına özen gösterin. Doğal el yapımı sabunlar kullanılmasını öneririz. Lavanta, zeytinyağı, gül, bıttım sabunu gibi doğal sabunlarla ellerinizi yıkamanız çok daha faydalıdır. Sabun seçiminiz cildinize uyumlu olmalıdır.
Mutlaka haftada bir ellerinize el maskesi yapın. Ellerde yüz gibi bakıma ihtiyaç duyar. Yüz maskelerinin hemen hemen hepsi ellere de uygulanır. Yüzünüze uyguladığınız maskelerden ellerinize de sürerek el derinizin de kırışmasını önleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok