Limon Soda Tuz Karışımı Churchill Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? - kadinvsaglik.com

Limon Soda Tuz Karışımı Churchill Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Churchill (Çörçil) Nedir

Churchill (Çörçil) Nedir?

Limon, soda, tuz karışımı ile yapılan içeceğe Churchill (çörçil) adı verilmektedir. Son senelerde adı çok duyulan limon, soda, tuz karışımı churchill nasıl yapılır? Churchill'in faydaları nelerdir? Çok içildiğinde Churchill'in zararları nelerdir?
Halk arasında maden suyunun diğer ismi de sodadır. Çoğu zaman yemeklerin ardından şişkinliği gidermek için soda içilmektedir. Maden suyunun şişkinliği aldığı, yemeklerin daha çabuk hazmettirdiği de bir gerçektir. Bir çok kişinin içtiği maden suyunun bir çok tüketilme şekli vardır. Bunlardan biri de çörçil (Churchill)'dir. Limon, soda, tuz karışımı ile yapılan Churchill, müthiş bir mineral ve vitamin kaynağıdır.
Churchill (Çörçil) Nasıl Yapılır

Churchill (Çörçil) Nasıl Yapılır?

Çörçil her kezin çok kısa sürede yapabileceği kadar basit bir içecektir. Maden suyunun tatsız tadının aksine çok lezzetlidir. Tuzlu limonata, limonlu gazoz tadında, lezzetli, ferahlatıcı ve çok fazla vitamin ve mineral kaynağı olması nedeni ile çok faydalıdır.

Çörçil (Churchill) Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 adet maden suyu (Markası fark etmez)
  • 2 adet limon
  • Yarım çay kaşığı kadar tuz
  • Büyük boy bardak
Çörçil (Churchill) Tarifi ve Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çörçil (Churchill) Tarifi ve Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2 adet limonu sıkın ve büyük bir bardak içerisine koyun. Yarım çay kaşığı kadar tuzu ilave edip karıştırın. İçerisine çok yavaş bir şekilde maden suyunu ilave edin.
Bardak mümkün olduğu kadar büyük seçilmelidir. Maden suyu eklendikçe kabarıp üst kısmında köpükler oluşacaktır. Bu nedenle bardak büyük boy olmalıdır.
Çörçil yaparken maden suyu çok yavaş yavaş eklenmelidir. Soda eklendikçe kabararak köpürmektedir. Tuzu maden suyunu ilave ettikten sonra eklerseniz gene maden suyu köpürerek kabaracaktır. Bunun önüne geçebilmek için tuzu limona ilave etmelisiniz.
Limon miktarı arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir. Çok limonlu istemeyenler limonu bir yada yarım olarak ekleyebilir.
Limon Soda Tuz Karışımı Churchill (Çörçil)'in Faydaları

Limon Soda Tuz Karışımı Churchill (Çörçil)'in Faydaları

Maden suyu içerisinde bir çok mineral ve vitamin doğal halde bulunmaktadır. Buna ek olarak C vitamini deposu limonun faydaları da eklenirse bu içecek tam bir şifa deposudur. 
  • Çörçil'in faydaları arasında en önemlisi böbreklerdeki iltihap ve taş oluşumlarını önlemesidir. Aynı zamanda da böbreklerde iltihap, kum ve taş varsa onların yok olmasında yardımcı olmaktadır.  
  • Ferahlık verir ve susuzluğu giderir.
  • Safra kesesinin daha aktif çalışmasına yardımcı olur ve safra kesesinin temizlenmesini sağlar.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Mide bulantısına iyi gelir.
  • Baş ağrısının geçmesinde yardımcı olmaktadır. 
  • Boğaz, yemek borusu, bademcik, mide ve bağırsak mukozasını iltihaplardan temizler.
  • Kalp krizi riskinin azalmasında yardımcıdır.
  • Cildinizin parlak ve canlı görünmesini sağlar.
  • Yorgunluğun giderilmesinde ve zihnin rahatlamasında yardımcı olur. 
  • Kemiklerin güçlenmesinde çok faydalıdır.
  • Hazmı kolaylaştırır, yediklerin daha rahat sindirilmesini sağlar. 
Çok İçildiğinde Churchill'in Zararları Nelerdir

Çok İçildiğinde Churchill'in Zararları Nelerdir?

Günde bir bardaktan çok içilmesi zararlı olabilmektedir. İçerisinde tuz olduğu için tansiyonu çıkarma etkisi vardır. Yüksek tansiyon hastalarının çörçili çok tüketmesi bu nedenle önerilmez. İçerisine tuz ilave etmeden çok rahatlıkla tüketebilirler. Limonun tansiyonu dengeleyici etkisi ile çok da faydalı bir içerek olmaktadır.
Çok tüketildiğinde mideye faydaları olan çörçil zararlı olabilir. Mide mukozasının temizlenmesini sağlayan çörçil çok tüketilirse mide mukozasında tahribata neden olabilir.
Soda çok faydalıdır ve mutlaka günde bir şişe içilmelidir. Fakat maden suyunun günde bir şişeden fazla tüketilmesi mide delinmelerine bile neden olabileceğinden çok faydalı olan bu içecek günde bir bardaktan çok içilmemelidir.

Hiç yorum yok