Biberli Sarımsaklı Sirkeli Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Biberli Sarımsaklı Sirkeli Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Biberli Sarımsaklı Sirkeli Kışlık Domates Sosu Tarifi
Biberli Sarımsaklı Sirkeli Kışlık Domates Sosu Tarifi

Biberli, sarımsaklı, sirkeli kışlık domates sosu tarifi et yemeklerinin ve özellikle kış günlerinde bakliyatların yanına çok yakışmaktadır. Çok lezzetli olan bu sos bir kış boyu bir şey olmadan kavanozlarda durur. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz.

Malzemeleri

  • 4 kg domates
  • 1 kilo acı ince biber
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Biberli Sarımsaklı Sirkeli Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır

Biberli Sarımsaklı Sirkeli Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Domateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra mutfak robotundan geçirelim. Genişçe bir tencereye koyarak koyulaşana kadar pişirelim. Sarımsakları ayıklayarak dilimleyelim ve pişen sosun içerisine atalım. Biberleri isteğe bağlı küçük cin biberlerinden, tombik minik acı biberlerden yada acı ince sivri biberlerden seçebiliriz. Biberler domates sosu pişince eklenmeli ve bir iki taşım sadece rengi dönene kadar pişirilmelidir. Pişen sosun içerisine biberler, sirke, tuz ve yağı ilave ederek bir iki taşım kaynatıp altını kapayalım. Eğer domates sosu iyice koyulaşmadan biberleri eklerseniz biberler daha fazla pişer ve bu biberlerin yumuşamasını sağlar. Biberlerin biraz daha diri olması ve sosun çok daha uzun dayanması için sosu iyice pişirdikten sonra içerisine biberleri atıp bir miktar kaynatıp kapamak gerekmektedir.
Acı biberli, sarımsaklı ve sirkeli kışlık domates sosunu sıcakken cam kavanozlara koyup kapağını hemen kapayalım. Bu şekilde yapılan domates sosu kış boyunca hiç bir şey olmadan dayanır. Çok lezzetli olan kışlık sosumuz, et yemeklerinin, çorbaların ve özellikle bakliyatların yanına çok yakışır. Acı sevmeyenler biberleri tatlı sivri biberlerden seçebilirler. Tatlı sivri biberlerle de çok güzel olmaktadır. 

Hiç yorum yok