Sivilceli Yüze Kil Maskesi Yapılır mı? - kadinvsaglik.com

Sivilceli Yüze Kil Maskesi Yapılır mı?

Sivilcelere Kil Maskesi İyi Gelir mi

Sivilcelere Kil Maskesi İyi Gelir mi?

Sivilceli yüze kil maskesi yapılır mı yada sivilcelere kil maskesi iyi gelir mi gibi sorular sorulmaktadır. Sivilce hormon bozukluğu başta olmak üzere bir çok sebepten çıkar. Sivilce bir cilt problemidir ve bu problemle savaşmanın bir çok yöntemi vardır. Kil maskesi de bu yöntemlerden biridir. Yani sivilceli yüze kil maskesi yapılır ve kil maskesi sivilcelere iyi gelir.
Kilin bir çok çeşidi bulunmaktadır. Doğada saf halde bulunan kil içerisindeki mineral ve vitaminler nedeni ile cilde çok faydalıdır. Aynı zamanda kil antiseptiktir. Yüze uygulanan kil maskesi sivilceleri kurutur ve çıkmamasını sağlar. Kil içerisindeki etken maddeler cildin derinine iner ve burada sivilceye neden olan maddeleri yok eder. Cildin doğal dengesinin korumasını sağlarken bir yandan da nemlenmeyi sağlamaktadır. Kil cildin en değerli dostudur. Yaşlanmayı geciktirir, kırışıklıkları azaltır, sivilce, siyah nokta, akne gibi cilt sorunlarını giderir.
Sivilceli Yüze Kil Maskesi Yapılır mı

Sivilceli Yüze Kil Maskesi Yapılır mı?

Kilin bir çok çeşidi vardır. Bu killerin hepsi sivilce sorununa çok faydalıdır. Kili sadece su yada gül suyu ile karıştırıp sürmeniz yeterlidir. Sivilceli ciltlere en iyi gelen kil çeşitleri nelerdir.
Sivilcelere Hangi Kil Maskesi Yapılır

Sivilcelere Hangi Kil Maskesi Yapılır?

Yeşil kil içerisinde demir ve magnezyum bulunur. Bu maddeler cildin okside olmasını sağlayan çok değerli içeriklerdir. Cildi toksinlerden ve kirden arındıran yeşil kil, cildin saflaşmasını sağlar. Sebum üretimi fazla olan ciltlerde sivilcelenme olur. Sebum üretimini yeşil kil dengelemektedir. Bu nedenle sivilce tedavisi için yeşil kil maskesi çok uygundur. Aynı zamanda yeşil kil yağlı ciltlere en uygun kil maskesidir. Haftada en az 2 kere sivilceli ciltlere uygulanmalıdır.
Gri kil içerisinde çok etkili maddeler bulunmaktadır. Antibakteriyel özellikte olan gri kil, deri altındaki birikintileri  cilt yüzene çıkarır. Bu nedenle deri altını da temizlemektedir. Sivilce tedavisi için çok önemlidir ve sivilceli yüzlere haftada iki kere yapılmalıdır. Tedavi amaçlı kullanılmasının yanında cildi temizler, parlatır, sıkılaştırır, gençleştirerek yaşlanmayı geciktirir.
Kil maskesi sonrası cilt altındaki iltihaplanma cilt yüzeyine çıkacağı için bazı ciltlere çok daha fazla sivilce oluşabilir. Bu geçici bir süre içindir. Sizi korkutmamalı aksine sevindirmelidir. Cildin alt kısmı temizlendiği için cilt çok kısa sürede tertemiz ve saf bir görünüme kavuşur. 
Pembe, sarı, kırmızı, mavi ve beyaz kil maskeleri de sivilcelenmeleri yok eder. Gri ve yeşil kil maskesi yağlı ciltlere en çok uygulanan kil maskeleridir. Kuru ciltler için beyaz ve kırmızı kil maskelerini uygulayabilirsiniz.
Kil maskesini sadece su ile yapmanız çok daha faydalıdır. İçerisine ekleyeceğiniz diğer maddeler kilin mineral dengesini bozabilir. Bu nedenle kil maskelerini sadece su yada gül suyu ile yapmanızı önermekteyiz. Kil maskesinden sonra cildinize süt yada yoğurt sürerek nemlenmesini sağlayabilirsiniz.
Kil maskesi yapmadan önce cildin temiz olması çok önemlidir. Kil maskelerini mutlaka banyo sonrası temiz ve gözenekleri açılmış olan cilde uygulayın.

Hiç yorum yok