Noodle Nedir, Çeşitleri Nelerdir? - kadinvsaglik.com

Noodle Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Noodle Nedir

Noodle Nedir?

Noodle Uzak Doğu hatta Çin mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Hatta en önemli ana yemeğidir diyebiliriz. Son yıllarda Dünya mutfaklarına olan ilgi ile birlikte bizim ülkemizde de pişirilmeye başlanmıştır. Özellikle Uzak Doğu mutfağına ilgisi olan kişiler tarafından beğenilen, bir çok ünlü şehin ise menüsünde olan bir yemek şeklidir. Noodle nedir diye merak edenler için söylemeliyiz ki bizim mutfağımızdaki makarna ve erişteye benzemektedir. Fakat pişirme yöntemi, sosu, tadı, şekli ve çeşitleri ile farklıdır. Noodle kısa dalgalı bir görünüme sahip bir çok çeşidi ve pişirme şekli ile bir çok değişik tarifi ile hazırlanmaktadır. Marketlerde satılan noodle genel olarak tekli yada beşli paketler halinde halinde tek pişirimlik olarak satılırlar.
Noodle Çeşitleri Nelerdir

Noodle Çeşitleri Nelerdir?

Sizler için ülkemizde en çok tercih edilen noodle çeşitlerini anlatmaya çalıştık. Noodle ile değişik makarna, çorba, salata  hatta değişik yemek çeşitleri yapılmaktadır. Noodle çeşitlerinin hepsi değişik soslar ile pişirilir. Genelde pişirildikleri sosun lezzetini alırlar. 

Sade Noodle
Marketlerde çok rahatlıkla bulunan sade noodle buğday unu ile yapılmaktadır. Buğday unu ve su ile yapılan hamurdan elde edilir.

Yumurtalı Noodle 
Yumurta ve un ile yapılan hamurdan elde edilir. Bizim eriştemize benzeyen bir yapım tekniği vardır. Marketlerde satılan noodle çeşitlerinden en çok satılanıdır. Yumurtalı noodle diğer noodle çeşitlerine oranla daha sert yapıdadır. Çin mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.

Pirinçli Noodle
Pirinçli noodle hem Japon, hemde Çin mutfağına aittir. Lezzet bakımından diğer noodle çeşitlerinden daha tatsız bir yapıya sahiptir. Pirinç unundan elde edilen noodlenin pişirmesi zor değildir ama kıvamını tutturmak biraz daha zahmetlidir.

Konjac Noodle 
Konjak isimli bir bitkinin kök kısmından elde edilen un ile yapılmaktadır. Saydam renkte, tatsız, hangi sosla pişirilirse onun lezzetini alan bir noodle çeşididir. Kalorisiz olması nedeni ile diyet yapanların ve sporcuların en çok tercih ettikleri yiyeceklerdendir. Kalori almadan kişiyi tok tutmaktadır.

Ramen Noodle 
Çin yapımı noodlelerin Japon versiyonu denebilecek noodle neredeyse su eklenerek bile tüketilebilir. Tatları Çin noodleleri ile benzer yapıdadır.

Bakliyat Noodleleri
Buğday unu gibi bakliyatların kurutulduktan sonra öğütülmesi ile elde edilen undan yapılmaktadır. Genelde fasulye en çok kullanılan bakliyatlardandır.

Hiç yorum yok