Evde Kolay El Açması Baklava Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Kolay El Açması Baklava Nasıl Yapılır?

Evde Kolay El Açması Baklava Tarifi

Evde Kolay El Açması Baklava Tarifi

Evde kolay el açması baklava tarifi ile bezeleri üst üste koyarak çok kısa sürede baklava açabilirsiniz. Vereceğimiz tarif ile baklava yufkası açmasını bilmeyen her hangi biri bile çok kısa sürede el açması baklava yapabilir. Pişirilen baklava kat kat ayrılarak her bezeyi sanki tek tek açmışsınız gibi görünmektedir. Evde kolay el açması baklava nasıl yapılır?

Kolay El Açması Baklava Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Açmak İçin Malzeme

  • Nişasta

Yağlamak İçin Malzeme

  • 1 paket margarin yada tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon
Evde Kolay El Açması Baklava Nasıl Yapılır

Evde Kolay El Açması Baklava Nasıl Yapılır?

Yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve yoğurdu bir yoğurma kabına koyun ve karıştırın. Üzerine azar azar un koyun. Ele yapışmayacak yumuşaklıkta olana kadar azar azar un koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacaktır. Bu hamuru bir kaç saat dinlendirmek açarken size kolaylık sağlayacaktır.
Hamuru dinlenmeye bıraktıktan sonra bir tencereye su ve şekeri koyup koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan şerbete yarım limonun suyunu sıkın ve beş dakika daha kaynattıktan sonra altını kapayın. O da sıcaklığında soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve iyice soğumasını sağlayın. Pişen baklavanın üzerine dolaptan çıkan şerbet soğuk halde dökülecektir. 
Hamuru küçük ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurdan 21 adet beze yapabilirsiniz. Bu bezeleri iyice yuvarlayın ve bol nişasta ile küçük tabak büyüklüğünde açıp bir kenara alın. Baklava tepsinizi yağlayın. Tabak büyüklüğünde açtığınız bezelerden 7 tanesini alın ve aralarına nişasta serpin. Yedi bezeyi birlikte oklava ile büyütebildiğiniz kadar büyük açın. Tepsinizin şekline göre kesin ve tepsi şeklinde kestiğiniz yufkayı tepsinin alt katı olarak tepsiye döşeyin. İkinci 7 bezeyide aralarına nişasta serperek açın ve gene tepsi büyüklüğünde kesip bir kenara alın. Üçüncü ve son yedi bezeyi de açabildiğiniz kadar açıp gene tepsinizin boyu büyüklüğünde kesin. Tüm bezeleri keserken kenarlarından artan bezeleri ilk katın üzerine döşeyin. Üzerine ceviz, fındık yada çam fıstığı yani baklavanızı neli yapacaksanız isteğe göre o iç harcından dökün. Üzerine tepsi büyüklüğünde kestiğiniz yufkayı serin ve gene iç harcından serpin. Son kalan yufkanızı baklavanızın üzerine serin.
Bir küçük tavada yağınızı eritin ve eriyen yağın içerisine sıvı yağı ekleyin. Bıçağınızı yağa batırın ve baklavanızı kare, dikdörtgen yada baklava dilimi şeklinde kesin. Bıçağı arada bir yağa batırarak keserseniz dilimler çok daha güzel kesilecektir. Dilimlediğiniz baklavanızın üzerine bol miktarda yağınızı her yerine gelecek şekilde dökün. Baklava bol yağ sever. Yağı bol dökülen baklava kat kat ve daha kıtır kıtır olur. Hazır baklavalar bol yağ ile yapılır.
Yağladığınız baklavanızı 180 derecedeki fırında üzeri kızarana ve güzelce pişene kadar pişirin. Pişerken kat kat ayrıldığını göreceksiniz. Pişen baklavanızı fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca dolaptan çıkardığınız soğuk şerbeti dökün ve baklavanızı bir gün dinlendirin. Şerbetini çeken baklava kat kat ve kıtır kıtır olacaktır. Evde kolay el açması baklava tarifi ile tek tek yufka açmışsınız gibi bir baklava yapılmaktadır.

Hiç yorum yok