Billuriye Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Billuriye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Billuriye Tatlısı Tarifi

Billuriye Tatlısı Tarifi

Billuriye tatlısı damak çatlatan denen bir lezzettedir. Yiyenlerin tarif edemediği bir lezzete sahip olan tatlı antep fıstığı ve kadayıfın eşsiz uyumuna sahiptir. Gaziantep yöresine ait olan bu tatlı zahmet açısından zor gibi görünse de tadına bir kez alışan kişi bu lezzetten vazgeçemez. Özellikle bayramlarda gelen misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanır. Billuriye tatlısı nasıl yapılır?

Billuriye Tatlısı Malzemeleri

  • 300 gr tel kadayıf
  • 1 bardak çekilmiş antep fıstığı
  • 200 gr tuzsuz tereyağı

Şerbet İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon
Billuriye Tatlısı Nasıl Yapılır

Billuriye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Billuriye tatlısı tarifi için öncelikle şerbetinin yapılması gerekmektedir. Şerbet için su ve şeker kaynatılır ve koyulaştığında içerisine yarım limon sıkılır. Limon suyu sıkılan şerbet 5 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Kadayıflar boyuna doğru serilir. Elimizle düzleye düzleye kadayıfları aynı yöne doğru serelim. Tepsiye hepsi aynı yöne bakarak ince bir tabaka halinde serelim. Üzerine dövülmüş antep fıstığı serpelim. Üst kata da alt kata döşediğiniz gibi aynı yöne doğru kadayıf serilir. Kadayıfı mümkün olduğu kadar uzunlamasına, ince ve düz döşemek gerekmektedir.
Döşenen kadayıfın üzerine tereyağını eritip dökün ve kadayıf yağı çekene kadar bekleyin. Kadayıfı 200 derecedeki fırına verin ve hafif kızarana kadar pişirin. Pişen kadayıfı fırından çıkarın ve 10 dakika kadar soğumasını bekledikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Billuriye tatlılarınızı kare şeklinde keserek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok