Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? - kadinvsaglik.com

Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Sarımsak yağı nasıl yapılır bir çok kişi bilmemekte yada zor diye yapmamaktadır. Oysa ki evde sarımsak yağı yapmak çok basit ve zahmetsiz bir iştir. Sarımsak yağı saç dökülmelerini durduran, saç kırandan tutunda bir çok saç sorununa iyi gelir. Sadece saç sağlığı için değil bir çok cilt problemi için de kullanılır. Sarımsak yağı faydaları o kadar fazladır ki mutlaka her evde bir kenarda bulunmalıdır.
Sarımsak yağı enfeksiyon içeren tüm cilt sorunlarına iyi gelir. Cilt güzelliğinin yanında mantar, egzama gibi bir çok cilt hastalığı için kullanılır. Sarımsak yağı hiç bir yan etki yapmadan cilt sağlığının korunmasını sağlar. Evde çok rahatlıkla sarımsak yağı yapılabilir.
Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır

Sarımsak Yağı Nasıl Yapılır?

Sarımsak yağı yapabilmek için özellikle sarımsağın çıktığı yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Baş sarımsak yeni çıktığı dönemlerde dış kısmı çok daha güzel soyulur ve iç kısmı da daha sulu ve etlidir. Yağ oranı ise daha fazladır. Kuru sarımsaktan da yapılır. Eğer taze çıktığı dönemi kaçırdıysanız çok rahatlıkla kuru sarımsaktan da yapabilirsiniz.
Sarımsak yağı yapabilmek için temiz bir kavanoz alın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve kavanozu ağzına kadar doldurun. Sarımsakların üzerini geçecek kadar hakiki zeytinyağı doldurun. Sarımsakları ortadan ikiye yada daha fazla parçaya ayırarak da yapabilirsiniz. Hatta döverek de yapılabilir. Ne kadar çok parçaya bölerseniz o kadar hızlı yağa özünü verecektir.
Sarımsak dolu kabı hakiki zeytinyağı ile doldurduktan sonra ağzını güzelce kapayın. Güneş ışığını doğrudan görmeyen aydınlık bir yerde 40 gün bekledikten sonra sarımsak yağınız kullanıma hazır hale gelir. Yalnız sarımsak kavanozu güneşi direk görmemelidir. Aydınlık bir yer olmalı ama güneşi direk görmemelidir. Kırk gün sonunda isterseniz daha da uzun kalabilir. 6 ay kadar kalmasında da bir sakınca yoktur. Kırk gün sonunda sarımsak yağınız hazır olacaktır. Bu yağı bir tülbentten süzerek başka bir kavanoza alabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz yağımızı küçük kavanozlara koymanız ve o şekilde kullanmanızdır. Diğer yağlardan ayırmak için de üzerine hangi yağ olduğunu yazabilirsiniz.
Sarımsak yağı sadece cilt ve saç problemlerinde değil salata ve yemeklerde de lezzet verdiği için çok fazla kullanılır. Çok şifalı olan bu yağ aynı zamanda da bir çok hastalığı tedavi edebilmek için içilmektedir.
Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak yağı faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır desek yalan söylemiş olmayız. Bu yağ antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikler taşımaktadır. Bu özelliklerinden dolayı vücudu enfeksiyon, bakteri, mantar ve virüslerden kaynaklanan hastalıklara karşı korumaktadır. Oluşmuş olan hastalıkların ise hızla iyileşmesine yardımcı olur.
Sarımsak yağının içerisinde A, B ve C vitaminleri çok fazla bulunur. Vitaminlerin yanı sıra amino asitler, demir ve iyot gibi vücuda yararlı bir çok mineral barındırmaktadır.
Sarımsak Yağının Saça Faydaları

Sarımsak Yağının Saça Faydaları

Sarımsak yağının en bilinen özelliği saç kıranı tedavi ediyor olmasıdır. Bu yağ iltihap ve mikrop öldürücü özelliktedir. Saç kıran olan yere sürüldüğünde zamanla bu bölgedeki dökülen saçları yeniden çıkarmaktadır. Dökülen ve azalan saçlar için de kullanılır. Saç dökülmesini önler, saçların yeniden çıkmasını sağlar. Saç köküne bir kaç damla damlatılır ve masaj yapılarak yedirilir. Bir yada yarım saat kadar bekletildikten sonra yıkanarak temizlenir. Fayda sağlayabilmesi için her gün düzenli yapılması gerekmektedir.
sarımsak yağının sivilcelere faydası

Sarımsak Yağı İle Sivilceler Yok Olur?

Ciltte oluşan sivilceleri ve akneleri tedavi edici özelliğe sahiptir. Her gün düzenli olarak sürüldüğünde sivilce ve akne oluşumlarının yok olmasını sağlar. Yüzü temiz bir şekilde yıkadıktan sonra kurulayın ve sarımsak yağını masaj yapar şekilde cildinize sürün. Kokusundan rahatsız olursanız içerisine bir miktar lavanta yağı da damlatabilirsiniz. Yağ cildinizde yarım saat kadar kaldıktan sonra yıkayabilirsiniz. Her gün düzenli bir şekilde krem sürer gibi uygularsanız çok kısa sürede sivilce ve akne tedavisi yapılmış olur.
Sarımsak Yağının Cilde Faydaları

Sarımsak Yağının Cilde Faydaları

Sarımsak yağı sadece sivilde tedavisinde değil bir çok cilt probleminde de faydalıdır. Mikrop öldürücü, bakteri öldürücü, mantar ve virüs öldürücü etkisi ile ciltte oluşan neredeyse tüm problemleri tedavi edici özelliktedir. Özellikle mantar, egzama, sedef gibi cilt sorunlarını tedavi eder. İltihaplı yaralardaki iltihaplanmayı önler ve mikrop oluşmamasını sağlar. Ayak mantarı için bulunmaz bir şifadır.
Sarımsak Yağı Nerelerde Kullanılır

Sarımsak Yağı Nerelerde Kullanılır?

Sarımsak yağı cilde, saça ve yüze sürülerek tedavi eder. Cilt sorunlarının giderilmesi için çok etkili olan yağ aynı zamanda da sofralarımızda salatalarda, yemeklerde, soslarda yani sarımsağın yakışacağı her yemekte kullanılır. Özellikle makarna soslarında çok etkili bir lezzet vericidir. Sarımsak yağı şifa verici yağların en başlarında geldiğinden bu yağ içilmek sureti ile bir çok hastalığa iyi gelir.
Sarımsak Yağı Nelere İyi Gelir

Sarımsak Yağı Nelere İyi Gelir?

Çok güçlü bir antioksidan etkisi olduğu için beyin sağlığı için çok önemlidir. Unutkanlık sorunu yaşayan kişilere özellikle her gün birer tatlı kaşığı içmek çok faydalıdır.
Vücuttaki toksinleri atıcı etkisi vardır. Zararlı toksinleri vücuttan atarak vücudun daha sağlıklı olmasını sağlar. Mantar ve virüslerin oluşmasını engeller. Bağışıklık sistemini güçlendiren yağ aynı zamanda da zararlı hücrelerin çoğalarak büyümelerini engeller. Bir çok kanser türünün oluşumunun önüne geçer.
Bağışıklık sistemini güçlendiren yağ aynı zamanda da üst solunum enfeksiyonlarının önüne geçer. Solunum sistemi rahatsızlıklarında her gün bir tatlı kaşığı kadar içilmesi hastalığın erken dönemde tedavi edilmesini sağlar.
Vücutta ağrıların özellikle kas ağrılarının tedavisinde kullanılır. Her gün düzenli ovulursa kas ağrılarının geçmesini sağlar.
Kolesterol üzerinde çok olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Özellikle yüksek kolesterolü dengelediği söylenir.
Yüksek tansiyonu dengeleyen sarımsak yağı düzenli içildiğinde tansiyonun dengede kalmasını sağlamaktadır. Kalp ve damar problemi yaşayan kişilerin düzenli sarımsak yağı içmeleri doğabilecek bir kalp sorununun önüne geçmektedir. Kalp ve damar sağlığı için etkili tedavi sağlayan ilaçlar arasındadır.
Diş ağrısını çok kısa sürede geçirmektedir. Diş ve diş eti problemlerine iyi gelen yağ iltihaplanmayı giderir.
Doğru miktarlarda kullanılırsa sindirim sorunlarına iyi gelir. Mide ve bağırsak yaralarını tedavi eder. Hazımsızlığa iyi gelen yağ aynı zamanda da kabızlık sorununu giderir.
Virüs önleyici özelliği ile ağız içerisinde çıkan aftların ve dudak kenarında çıkan uçukların çıkmasını önler. 
Bağışıklık sistemini güçlendiren yağ bir çok hastalığa yakalanma riskini azaltır. Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için çok etkili bir ilaçtır. Mutlaka her evde bulunmalı en azından salatalarınızda yada yemeklerinizde kullanmalısınız.

Hiç yorum yok