Kinoa İle Nasıl Zayıflanır? - kadinvsaglik.com

Kinoa İle Nasıl Zayıflanır?

Kinoa İle Kilo Verme

Kinoa İle Kilo Verme

Kinoa ile kilo verme bir çok diyet programının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Yeni yeni adını çok sık duyduğumuz kineonun tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Diyet listelerinde adını çok duyduğunuz kinoa nedir ve nasıl tüketilmelidir? Kinoa kinoa ile nasıl zayıflanır?
Mercimeğe benzeyen görüntüye sahip olan kinoanın tarihi inkalara kadar dayanmaktadır. Etli yapraklara sahip olan  kinoa bitkisinin haberlere konu olan kısmı besleyici tohumlarıdır. Pirinç ve buğdaya muadil olarak yetiştirilen kinoa son derece faydalıdır.
Kilo problemi olan, sağlıklı beslenmek isteyen her kezin mutlaka mutfağında bulunmalıdır. Besin değeri çok yüksek olan bu tohumun ayrıca tok tutma özelliği olduğu için Nasa astronotları bile onunla beslenmektedir. Hatta bu özelliğinden dolayı Birleşmiş Milletler 2013 yılını kinoa yılı olarak ilan etmişlerdir.

Kinoa Besin Değeri

Kinoa insan vücudunun ihtiyaç duyduğu ve ancak besin takviyesi ile elde ettiği 9 tane  aminoasitin hepsini içermektedir. Bilinen en büyük aminoasit kaynağı olan ete oranla kinoa içerisindeki amino asitlerin emilimi çok daha fazladır. Bu da kinoaya çok büyük bir değer katmaktadır.
Çok yüksek bir protein kaynağı olan kinoa süt ve süt ürünlerinden bile daha çok protein içermektedir. İçeriğinde A, B,C,D ve K vitaminleri bulunan kinoa, magnezyum, demir, fosfor, potasyum, çinko ve kalsiyum mineralleri bakımından da oldukça zengindir. Bunun yanında kinoanın içerisinde hiç bir şekilde kolesterol yoktur. Çok yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sisteminin de dostudur. Glüten içermediği için de çölyak hastaları için çok iyi bir besin kaynağıdır.
Kinoa İle Nasıl Zayıflanır

Kinoa İle Nasıl Zayıflanır?

Kinoa ile nasıl zayıflanır, kinoa ile nasıl kilo verilir sorularının en önemli cevabı kinoa yiyen insan çok iyi bir şekilde beslenirken ve vücudun tüm ihtiyaç duyduğu besin takviyesini alırken, bir yandan da tok kalmaktadır. Kinoa diyeti ile kişi acıkmamaktadır. Kinoa tokluk hissi verirken bir yandan da bol lifli özelliği ile sindirim sisteminin çok iyi bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Ayrıca kinoa eşsiz bir şifa kaynağıdır. Vücuda bir çok yönden faydası olan bu küçük tohumlar neredeyse yok sayılabilecek bir kaloriye sahip olduğu için çok hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
Kinoa ile kilo vermek isteyen kişiler bilmelidir ki bu tohumlar sindirimi kolaylaştır ve bu sayede yağ yakımını hızlandırır. İnsan metabolizmasını 5 kat hızlandıran bu tohumlar kayda değer bir yağ yakımı sağlamaktadır. Hızlı bir şekilde kilo vermek mümkün olurken bir yandan da ihtiyaç duyulan tüm vitamin ve mineral desteği alınmış olunur. Sağlıklı beslenmek isteyen, kilo vermek isteyen,  spor yağan kişiler için tavsiye edilir. Özellikle çocuk ve ek gıdaya geçmiş bebeklerin besin listesinde bulunmalıdır. Yüksek kalsiyum desteği ile kemik ve diş sağlığı açısından önemlidir.
Yaşlanmayı geciktirir. Hipofiz besinden büyüme ve gençlik hormonlarının salgılanmasını sağlar. Cildin yaşlanmasını geciktirirken bir yandan genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. İçerisinde bulunan süper oksit dismutaz enzimi sayesinde cildi yıpranmaktan koruyarak dokuların yenilenmesini sağlar.
Zayıflamak İçin Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır

Zayıflamak İçin Kinoa Diyeti Nasıl Yapılır?

Kinoa ile kilo vermek en sağlıklı diyet türlerinden biridir. Sağlığını kaybetmeden kinoa ile zayıflarken bir yandan da ödem atılımı sağlar. Kinoa diyeti yapmak isteyen, kilo vermek isteyen kişiler kinoayı ana yemekte ya da ara yemek olarak kullanabilirler.
  • Kinoa ödem attırır
  • Metabolizmayı 5 kat hızlandırır, yağ yakımını sağlar
  • Tokluk hissi verir
  • Kolesterollü engeller
  • Yüksek lif kaynağıdır
  • Çok besleyicidir
  • Vücuda enerji verir
  • Spor yapan kişilerin kas ve kemik sağlığını korur.  

Kinoa Nasıl Tüketilir?

Kinoa bu özellikleri ile çok hızlı kilo sağlar. Kinoa diyeti yaparken kinoa nasıl tüketilir?
  • Ana yemek olarak tüketilebilir.
  • Pilav nasıl pişerse aynı şekilde pilav pişirir gibi pişirilmektedir. 
  • Haşlayarak tek başına yada salatalara ekleyerek tüketilebilir.
  • Çorbalarda kullanılabilir
  • Un haline getirilerek hamur işlerinde kullanabilirsiniz. 
  • Pirincin, buğdayın ve bulgurun kullanıldığı her yemekte kullanılabilir. 
Kinoa ile zayıflamak isteyen kişiler kinoayı her gün bir öğün olarak mutlaka yemelidir. Bunun yanında çorba, salata, yemek içine ekleyerek de mutlaka onun besin değerinden faydalanmalıdırlar. Her öğün tek şekilde beslenmek ve aynı şeyi yemek zararlıdır. Bu nedenle günde bir öğün ara yada ana öğün olarak tüketilmesi yeterlidir.

Kinoayı Kimler Tüketebilir?

Ek gıdaya geçmiş bebeklerde tutun da  yaşlılara kadar kinoayı her yaş grubu insan tüketebilir.
Glüten içermediği için çölyak hastaları çok rahatlıkla tüketebilir.
Yüksek protein kaynağı olması nedeni ile vejetaryenler için uygun bir besindir.

Hiç yorum yok