İşitme Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler - kadinvsaglik.com

İşitme Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İşitme cihazı medikal bir üründür. İlaçların dahi reçetesiz olarak temin edilemediği son yıllarda, işitme cihazı seçimi ve kullanımı için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bu cihazların seçiminde doğru ve işe yarayan cihazların seçimi oldukça önemlidir. İşitme cihazı satın alırken Sağlık Bakanlığı’ndan izinli olan işitme cihazı satış ve uygulama merkezlerinden satın almaya özen göstermelisiniz. Bu merkezlerde yer alan odyometrist veya odyologlar tarafından cihazın test işlemleri yapılır. İşitme cihazı seçiminde dikkat edilmesi gereken nokta kişinin kulağına uygun olmasıdır. Uzman isimlere göre; her insanın ses algılama seviyesi farklı ve algıladığını anlama becerisi değişiklik gösterir. Bu nedenden dolayı odyolog veya kullanıcı cihaz seçiminde özgürce hareket edemez. İşitme kaybının seviyesi ve derecesinin tespit edilmesinden sonra işitme kaybının ortadan kaldırılmasına yönelik tercih edilen cihazın özelliklerine ve kullanışlı olmasına özen gösterilir. İşitme cihazının doğru seçimi için kulağınızın hangi seviyede işitme kaybına sahip olduğu oldukça önem kazanmaktadır. Genel olarak üç çeşit şikayet vardır.
i̇şitme cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler
1.Grup: Zayıf Duyuyorum!
Bu şikayette yer alan kişiler sesleri az ve zayıf olarak duymaktadır. Kişilerin cümleleri anlaması yüksek ses ile doğru orantılı olarak ilerlemektedir. Bu tarz rahatsızlığı bulunanların iç kulağındaki sinir hücrelerinde sorun yer almasının yanı sıra sorun dış ve orta kulak kaynaklı olabilmektedir. Ancak ameliyat ile düzelme şansı bulunmuyorsa işitme cihazı kullanımı zorunlu olmaktadır. Bu rahatsızlıktan yakınanlar için üst düzey özelliklere sahip bir cihaza ihtiyaç olmayabilir, kulak arkası cihaz kullanımı yeterli olacaktır. Eğer hastada kulak akıntısı şikayet bulunuyorsa kanal içi cihazı kullanmak sakıncalı olabilir.

2.Grup: Duyuyorum ancak Anlamıyorum!
Bu grupta yer alan insanlar duyduğundan ancak anlayamadığından şikayet etmektedir. Ses seviyesi artsa dahi şikayetçi, sesleri ayırt etmekte zorluk çekebilmektedir. Bu hastaların problemi iç kulakta bulunan sinir saç hücreleri ile alakalıdır ve ne yazık ki ameliyat olma imkanlar bulunmamaktadır. Sesi üretmek için yeterli enerji bulunamadığından ses beyine gürültü olarak iletilmektedir. İç kulak sinir hücrelerini kısmi olarak yitirenlerin üst düzey özelliklere sahip cihaz kullanması gereklidir. Kulak arkası veya kanal içi cihaz kullanılabilir.

3.Grup: Bazı Cümleleri Anlıyorum Ancak Bazılarını Anlamıyorum!
Bazı cümleleri duyup, bazılarını algılayamadığından şikayet edenler bulunmaktadır. Bu kişilerin problemi orta ve iç kulaktaki hasara göre değişiklik göstermektedir. Tedavi imkanları kısıtlıdır, üst düzey bir cihaza ihtiyaç duymaktadırlar.
i̇şitme cihazı alırken nelere dikkat etmeli

İşitme Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

1.Satın alacağınız işitme cihazının ISO, CE | FDA kalite belgesine sahip olmalıdır.
2.İşitme cihazını satın alacağınız firma T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın GARANTİ KARTI'nı size verebilmelidir.
3.Bu firma T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın SATIŞ SONRASI SERVİS HİZMET YETERLİLİK Belgesi’ne sahip olmalıdır.
4.Bu firma TSE tarafından verilen HİZMET YETERLİLİK BELGESİ ’ne sahip olmalıdır.
5.Bu firma size deneme süresi vererek doğru cihazı seçmenize yardımcı olmalıdır.
6.Bu firma cihazınızın bakımlarını ve ayarlarını ücretsiz olarak yapabilmelidir.
7.Satın alacağınız cihazın uluslararası piyasada tanınan bir marka, deneyimli bir firma olması fayda sağlar.

İşitme cihazı satın almadan önce mutlaka https://www.maxtone.com.tr/web/isitme-cihazlari.php sayfasını ziyaret etmenizi öneririz.

Hiç yorum yok