Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Nasıl Yapılır?

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifi

Çikolata kaplı hindistan cevizi topları tarifi yada beyaz rüya toplarını kendiniz çok kısa sürede yaparak bayramlarda yada özel günlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Çikolata kaplı hindistan cevizi topları nasıl yapılır?

Çikolatalı Hindistan Cevizi Toplarının Malzemeleri

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

İç Malzemesi

  • Fındık, Ceviz badem yada antep fıstığı

Üzeri İçin 

  • 3 paket bitter yada sütlü çikolata
  • 3 kaşık sıvı yağ
    Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Nasıl Yapılır

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Nasıl Yapılır?

Çikolata haplı hindistan cevizi toplarının yapımı için süt ve krem şanti koyulana kadar çırpılır. Koyulaşan krem şanti içerisine hindistan cevizi azar azar dökülerek karıştırılır. Ele yapışmayacak bir kıvama geldiğinde buzdolabına kaldırılarak bir saat kadar dinlenmeye bırakılır. Buzdolabında dinlenen harç bir miktar daha sertleşmektedir.
Buzdolabında dinlenen harcın içerisine fındık, ceviz, badem yada antep fıstığı koyarak elimizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım. Genelde hindistan cevizi toplarının içerisine bir adet soyulmuş büyün fındık konur. Yuvarladığınız hindistan cevizi toplarını buzdolabına koyup bir miktar daha dinlendirelim.
Bitter çikolatayı bir sos kabına koyun ve su buharında eritin. Benmari usulü eriyen çikolataya 3 kaşık kadar sıvı yağ ilave edin. Sıvı yağ sayesinde çikolata topları daha parlak bir görünüm almaktadır.
Bir tepsiye alüminyum kağıt serin. Buzdolabından çıkardığınız hindistan cevizi toplarını erimiş çikolataya batırıp alüminyum kağıt üzerine koyun. Çikolata kaplı hindistan cevizi toplarını hemen buzdolabına kaldırın. Çikolata kaplanmamış yeri varsa yeniden bu bölgeleri erimiş çikolataya batırıp yeniden buzdolabına kaldırın. Çikolata donana kadar buzdolabına kaldırdığınız hindistan cevizi toplarını istediğiniz zaman misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok