Hastalık Belirtileri ve Şifalı Bitkiler ile Yapılan Tedaviler - kadinvsaglik.com

Hastalık Belirtileri ve Şifalı Bitkiler ile Yapılan Tedaviler

Hastalık Belirtileri ve Şifalı Bitkiler ile Yapılan Tedaviler
Sağlık sorunları ile uğraşan bir çok kişi tıbbi ilaçların yanı sıra şifalı bitkiler ve alternatif tıptan da faydalanılmaktadır. Hastalık belirtileri göz önüne alınarak bu belirtilere fayda edecek ilaç ve bitkiler kullanılır. Şifalı bitkiler kullanılırken çok dikkat edilmelidir. Hangi bitki neye iyi gelir bunu çok iyi bilmek gerekmektedir.
Bitkisel ürünler gripten tutunda zayıflamaya kadar bir çok sağlık probleminde kullanılır. Bunun yanında bir çok bitkisel ürünün de kullanıcılara zarar verdiği, yan etkiler gösterdiği bilinir. Aslında bilinmesi gereken şey ise şifalı bitkiler, ilaçlardan daha güvenli değildir. Her bitkinin bir çok etken maddesi vardır ve her etken madde başka bir sağlık sorununa iyi gelir.
İlaçlar bitkiler kullanılarak yapılır. Laboratuvar ortamında hazırlanan ilaçlar bir çok deneme ile ortaya çıkar. Bir çok bitki kullanılır ve gerekli olan etken maddeler belirli ölçekler ile alınır. Her sağlık sorunu başka bir hastalık belirtisi gösterir. Her hastalığın ise tedavisi farklıdır.
Şifalı bitkiler ile yapılan tedaviler bir çok hastalığa iyi gelmektedir. İnsanlık tarihi kadar eski olan şifalı bitki kullanımında bir çok bitkinin hangi sağlık sorununa iyi geldiği ve hangi ölçülerde kullanılması gerektiği bilinir. Fakat kullanımında aşırıya kaçmamaya dikkat edilmelidir. Her bitki her hastalığa iyi gelmez. Bitkileri kullanırken hangi hastalıklara iyi geldiği, günde kaç kez nasıl tüketilmesi gerektiği çok iyi bilinmelidir. Bu nedenle hastalık belirtileriniz göz önüne alınmalı ve hangi hastalığa sahip olduğunuz bir doktor tarafından belirlenmelidir. Öncelikle doktor tavsiyesi ilaçlar tüketilmelidir. Tıbbi ilaçlar hastalığın durumuna göre çok daha güvenilirdir.
Alternatif tıp kullanılarak tüketilecek olan şifalı bitkiler kullanmadan araştırma yapılmalıdır. Yan etkileri nelerdir, alerji yapar mı ve ne ölçüde kullanılmalı araştırılarak öğrenilmelidir. Bu bilgilere artık ulaşmak çok basitleşti. En zararsız dediğimiz şifalı bir bitki bile çok kullanıldığında zarar verebilmektedir.
Hastalık belirtileri vücudumuzun bize verdiği bir alarmdır. Ben hastayım diyen vücut ağrı, sancı gibi belirtilerle kendini ifade eder. Bu belirtileri çok iyi okumak gereklidir. Mesela karın ağrısı çeken birinde bir çok hastalık olabilir. Karnım ağrıyor diyip sadece onu geçirmek için içilen ilaçlar ve şifalı bitkiler sadece bu belirtiyi baskılar. Oysa ki karın ağrısı mide probleminden tutunda bir çok hastalığın habercisi olabilir. Sağlık önem verilmesi gereken en değerli şeydir. Bilmediğiniz ilaç ve bitkiler kullanılmamalı, hastalık belirtileri çok iyi okunmalı ve araştırılmalıdır.

Kaynak: saglikyardim

Hiç yorum yok