Evde Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi

Antep fıstıklı bülbül yuvası tarifi ile eşsiz lezzette bir baklava yapabilirsiniz. Tatlıcılarda çok pahalı olduğu için alım gücünü zorlayan bu baklavayı evde kendiniz de yapabilirsiniz. İster baklava hamurunu kendiniz yaparak isterseniz bir paket baklavalık yufka ile yapılabilir. Bayramlarda, özel günlerde yada misafirlerinize kendim yaptım diye gururla sunabilirsiniz. Evde antep fıstıklı bülbül yuvası nasıl yapılır?

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 500 gr antep fıstığı 
  • 200 gr tereyağı

Şerbet Malzemeleri

  • 3 bardak su
  • 3 bardak şeker
  • Yarım limon suyu
Evde Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır

Evde Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri koyulaşana kadar kaynatalım. Koyulaşan şerbetin içerisine yarım limon sıkalım ve oda sıcaklığında beklettikten sonra soğuyan şerbetimizi buzdolabına alalım ve iyice soğumasını sağlayalım.
Baklavalık yufkanın bir adetini alalım ve üzerini erittiğimiz tereyağı ile yağladıktan sonra bir kat daha yufka serelim. Üzerine iyi dövülmüş antep fıstığını her yerine serpelim. Yufkanın kısa tarafından yarıya kadar rulo şeklinde sıkı sıkı saralım. Yuvarlayarak önceden yağladığımız tepsiye yan yana dizelim.
Tepsinin tamamı dolduktan sonra erittiğimiz tereyağını üzerine dökelim. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serelim ve 180 derecedeki fırında yarım saat kadar pişirelim. Bülbül yuvalarını oklava ile rulo yapabileceğiniz gibi elinizle de sıkı sıkı sarabilirsiniz. Yağlı kağıdı baklava hamurunun üzerinin kızarmaması için seriyoruz. Bu baklava çeşidinde üzerinin kızarmaması açık renk olması ve bunun yanında da içerisinin çok iyi pişmesi çok önemlidir.
Fırından çıkardığımız baklavalarımızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra dolaptan çıkardığımız şerbetimizi baklavanın üzerine döküyoruz. Antep fıstığı ne kadar bol olursa baklava o kadar yeşil renk alır. İsterseniz içine ceviz koyarak da yapabilirsiniz. Baklava hamuru yağı çok sever. Yağı bol olan baklava kıyır kıyır ve lezzetli olur. Satılan baklavaların sırrı da yağının bol olmasındadır.
Baklava hamurunu kendiniz yapmak istiyorsanız sitemizde bir çok baklava tarifimiz bulunmaktadır. Baklava hamurunun tarifini bir çok tatlımız da ayrıntılı şekilde anlattık.

Hiç yorum yok