Tarak Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Tarak Tatlısı Nasıl Yapılır?


Tarak Tatlısı Tarifi

Tarak Tatlısı Tarifi

Tarak tatlısı tarifi ile çok az malzeme ile bir kaç dakikada tatlı yapabilirsiniz. Çok lezzetli olan tatlı hemde çok güzel görünmektedir. Dışı çıtır çıtır olan tatlının içi ise yumuşacıktır. İçi bol cevizli olan tatlımız şerbetli tatlılardandır. Yapımı çok kolay olan tarak tatlısı nasıl yapılır?

Tarak Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 2 bardak süt
  • 2 bardak un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tutam tuz

İç Malzemesi

  • 3 yemek kaşığı ceviz içi

Şerbeti Malzemeleri

  • 3 bardak şeker
  • 2 bardak su 
  • Yarım limon suyu
Tarak Tatlısı Nasıl Yapılır

Tarak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tarak tatlısı tarifi neredeyse 3 malzeme ile yapılabilecek bir tatlıdır. Tatlımızın şerbetinin soğuk olması gerektiği için önce şerbetini kaynatıyoruz. Şeker ve suyu birlikte tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatıyoruz. İçerisine yarım limon sıkıp kıvamı olan şerbetimizi soğuması için bir kenara alıyoruz. Şerbeti mümkünse akşamdan yada sabahtan yapıp tatlımız olana kadar buzdolabında saklayın. Şerbetin buzdolabından çıktığı soğuklukta olması çok önemlidir.
Bir tencereye süt ve margarini koyalım ve ısınmasını bekleyelim. Kabarcıklar çıktığı zaman kaynayan sütün içerisine unu ilave ederek karıştıralım. Hamurumuz kıvama geldiğinde 2-3 dakika kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edelim ve ocağın altını kapayarak hamurumuzu bir kenara soğuması için alalım. Hamur kulak memesi kıvamında çok güzel bir yumuşaklıktadır. Hamurun daha çabuk soğuması için arada gelip gidip yoğuralım.
Temiz bir tarak kullanmamız gerektiğinden yeni bir tarak alın. Hamurumuzdan bir beze alalım ve tarağın üzerinde bastırarak açalım. Bu şekilde tarağın şekli hamurumun  altını şekillendirmektedir. İçerisine ceviz içini koyalım ve poğaça yapar gibi üst kısımlarını iyice kapayalım. Tarağın şekil verdiği kısım dışa, kenarlarını kapadığımız kısım içe gelecek şekilde uç kısmını birleştirelim. Mutfakta tecrübeli olan hanımlar zaten şekli görür görmez nasıl kapandığını hemen anlamışlardır.
Bir tavaya önceden kullanılmamış temiz bir yağ dökelim. Tarak tatlımızı iyice kızarana kadar arkalı önlü kızartalım. Kızaran tatlılarımızı soğuk şerbete dökelim ve 5 dakika kadar bekletip şerbetten çıkaralım. Dışı kıtır içi yumuşak olması için 5 dakika şerbette kalması yeterlidir. Daha yumuşak olsun isterseniz şerbette biraz daha fazla kalabilir. Daha sert bir tatlı isterseniz daha az kalması gerekmektedir. İsteğe göre tatlılarımızın üzerine badem, ceviz içi koyarak yada antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Tatlımız isteğe göre kızartmadan fırında 180 derecede pişirilebilir. Kızarana kadar pişen tatlının üzerine fırından çıkınca soğuk şerbet dökülmektedir.

Hiç yorum yok