Milföy Hamurundan Bohça Baklava Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Milföy Hamurundan Bohça Baklava Nasıl Yapılır?

Milföy Hamurundan Bohça Baklava Tarifi

Milföy Hamurundan Bohça Baklava Tarifi

Milföy hamuru ile baklava çeşitleri de çok kısa sürede yapılabilmektedir. Özellikle bohça baklava, milföy hamuru ile çok güzel ve harika görünmektedir. Çok kısa sürede misafirleriniz için harika bir baklava yapabilirsiniz. Şekli şahane, görüntüsü ve lezzeti harika olan bohça baklava nasıl yapılır?

Malzemeleri

  • Bir paket milföy hamuru
  • 200 gr tereyağı
  • Ceviz
  • Antep fıstığı

Şerbet Malzemeleri

  • 3 bardak su
  • 3 bardak şeker
  • Yarım limon 
Milföy Hamurundan Bohça Baklava Nasıl Yapılır

Milföy Hamurundan Bohça Baklava Nasıl Yapılır?

Şerbetimizi soğuk vereceğimiz için şeker ve suyu kaynatalım. Koyulaşan şerbetin içerisine yarım limon sıkıp beş dakika daha kaynatıp oda sıcaklığında beklettikten sonra dolaba koyarak iyice soğumasını sağlayalım.
Milföy hamurunu paketinden çıkararak tezgaha yayalım. Hamurun buzu çözüldükten sonra her parçayı dörde bölelim. Küçük kareler oluşturalım. İçerisine bir çay kaşığı kadar ceviz içi koyup karenin köşelerinden değil kenarların orta kısımlarından elimizle bastırarak hafif bir şekilde kapamaya çalışalım. Çok bastırmayın çünkü amaç lale şeklini almasını sağlamaktır. Kenarlar birleşmemelidir. Küçük bir tepsiye bohça baklavaları yan yana dizelim. Aralarında çok boşluk kalmadan sıkı bir şekilde dizilmelidir. Açıklık kalırsa milföyler açılarak şeklini kaybeder.
Üzerine yağımızı eritip dökelim ve 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Pişen baklavaların üzerlerine antep fıstığı koyabilirsiniz. Görünüm olarak daha şık olmaktadır. Baklavanın ilk sıcaklığı geçtiğinde üzerine dolaptan çıkardığınız soğuk şerbeti verebilirsiniz.

Hiç yorum yok