Meyveli Yoğurtlu Dondurma Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Meyveli Yoğurtlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Meyveli Yoğurtlu Dondurma Tarifi

Meyveli Yoğurtlu Dondurma Tarifi

Yoğurtlu dondurma nasıl yapılır demeyin. Yoğurtlu dondurma tarifi ile hazır bir gıdaya maruz kalmadan şeker kullanmadan dondurma yapılabilmektedir. Yoğurttan dondurma yapımı özellikle çocuklarınız için çok sağlıklı. Rejim yapanlar, sağlığına dikkat eden kişiler için ise eşsiz bir lezzettir.

Yoğurtlu Dondurma Tarifi Malzemeleri

  • Bir kase süzülmüş yoğurt
  • Bir kaç kaşık bal
  • Bir paket vanilya

İsteğe Göre Meyveler

  • 10 adet kadar çilek
  • 1 adet muz
Meyveli Yoğurtlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Meyveli Yoğurtlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Çilekleri saplarından ayırdıktan sonra yıkayın ve bir saklama kapı içerisinde buzdolabının buzluk bölümüne koyun. Buzlukta donan çilekleri rondoda parçalayıp püre kıvamına getirin. İçerisine muzu da ekleyerek iyice ezilmesini sağlayın.  Yoğurt, bal ve vanilya ekleyerek yeniden çırpın ve buzluğa koyun. Donduğu zaman servis yapabilirsiniz.
Çocuklar İçin Meyveli Yoğurtlu Dondurma Tarifi

Çocuklar İçin Meyveli Yoğurtlu Dondurma Tarifi

Yoğurtlu dondurma içerisine bal yerine yarım bardak kadar pudra şekeri de konabilir. Pudra şekeri ile çok daha kıvamlı ve lezzetli olmaktadır.
Yoğurtlu dondurma sağlık için çok önemlidir. Bu tarifi çocuklarınız yemezse dışarıdan dondurma almak yerine yoğurdun içerisine bal yerine bir paket krem şanti koyarak yaparsanız hem daha kıvamlı hemde gerçek dondurma lezzetini tutturabilirsiniz. Bu şekli ile çok lezzetli ve gerçekten dondurma gibi olmaktadır.
Çocuklar İçin Meyveli Yoğurtlu Dondurma Nasıl Yapılır

Çocuklar İçin Meyveli Yoğurtlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu dondurma tarifini kakaolu, çikolata parçaları ile, limonlu, karamelli, cevizli, bademli, antep fıstıklı gibi bir çok değişik şekilde yapabilirsiniz.
 Dondurmayı sade yapıp içerisine değişik meyve parçalarını da ekleyerek dondurabilirsiniz.
Çocuklar için meyveli yoğurtlu dondurma yapımında tahta çubuklar kullanılarak hazır dondurma havası verilebilir. Küçük dondurma kalıplarına dondurmamızı ekleyelim ve içerisine dondurma çubukları koyarak buzlukta bekletelim. Donduktan sonra kalıplardan çıkardığınız dondurmanız hazır dondurmalar gibi görünmektedir. Çocuklar bu dondurmaya bayılmaktadır.

Hiç yorum yok