Kıvrım Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Kıvrım Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kıvrım Tatlısı Tarifi

Kıvrım Tatlısı Tarifi

Kıvrım tatlısı tarifi hazır baklavalık yufka ile yapılabileceği gibi baklava yufkası açmayı bilenler için açarak da yapılabilir. Kıvrım tatlısında yufka çok ince açılması gerektiği için baklavalık yufka ile yapılırsa çok daha iyi sonuç vermektedir. Kıvrım tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
Kıvrım Tatlısı Nasıl Yapılır

Kıvrım Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kıvrım tatlısı şerbeti mümkün olduğu kadar soğuk olması gerekmektedir. Bu nedenle önce şeker ve su koyulaşana kadar kaynatılır ve yarım limonun suyu sıkılarak beş dakika daha kaynatılıp altı kapanır. Oda sıcaklığında soğuyan şerbet buzdolabına alınarak iyice soğutulur.
Kıvrım tatlısı adından da belli olduğu gibi yufkanın kıvrılarak yapılması ile olur. Yufka tepsiye konur ve bir tarafa doğru iyice büzülür. Diğer yufkalar da onun yanına aynen büzülerek sıra sıra konur. İstenirse yufkaların arasına ceviz de ilave edilebilir. Tepsi yufka ile tam olarak dolduğunda üzerine 200 gr tereyağı eritilir ve bir çay bardağı kadar da sıvı yağ ilavesi ile baklavanın üzerine dökülür. Baklava 180 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı geçtiğinde sonra soğuk şerbet dökülerek şerbetlenir. Bir gün dinlendirilen tatlı şerbetini iyice çeker. Dikdörtgen yada kare dilimler halinde servis yapılabilir.

Hiç yorum yok