Gelin Bohçası Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Gelin Bohçası Tatlısı Nasıl Yapılır?

Gelin Bohçası Tatlısı Tarifi

Gelin Bohçası Tatlısı Tarifi

Gelin bohçası tatlısı tarifi yapımı çok kolay tatlılar arasındadır. Çok kısa sürede hazırlanan tatlıyı özellikle çocuklar çok severek yemektedir. Yaz günlerinde istenirse buzluğa konarak donması sağlanabilir. Buzlukta donan tatlı dondurma yada süt dilimi olarak da yenebilir. Gelin bohçası tatlısı nasıl yapılır?

Gelin Bohçası Tatlısı Malzemeleri

  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

İç Malzemeleri

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için 

  • Bir paket bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı süt
Gelin Bohçası Tatlısı Nasıl Yapılır

    Gelin Bohçası Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Bir bardak sütle 2 paket krem şanti koyulaşana kadar çırpılır ve buzdolabına soğuması için atılır. Bu işlemi tatlımıza başlamadan bir kaç saat önce yaparsanız krem şanti istenen soğukluğa kavuşmuş olur.
    Kekinin hamurunu yapabilmek için süt, yumurta, sıvı yağ, şeker, kakao bir kap içerisine konur ve iyice çırpılır. Un yavaş yavaş eklenerek konur. Hamur krep hamuru kıvamında olmaktadır. Bir tavaya bir iki damla sıvı yağ konur ve tava kızdırılır. Hamurdan tavaya bir iki kaşık kadar konur. Gelin bohçaları küçük olsun isteniyorsa krepler küçük olmalıdır. Bu nedenle kreplerin boyunu istediğiniz boyda yapabilirsiniz. Kreplerin genelde tek tarafı pişirilmektedir. Bunun nedeni ise rahatlıkla katlanmasını sağlamaktadır. Krepleriniz yumuşak ise her iki tarafını da pişirebilirsiniz. Çikolatalı kreplerin hepsini pişirip üst üste koyun. Kreplerin soğumasını bekleyin ve içerisine soğuttuğunuz krem şantiyi birer kaşık koyup şekildeki gibi katlayın. İsterseniz krem şantinin içerisine bir çay bardağı kadar hindistan cevizi de koyabilirsiniz. Bu şekilde çok daha lezzetli olacaktır.
    Bohça şeklinde katladığınız tatlınızı buzdolabına alın ve iyice soğumasını sağlayın. Bu şekli ile gelin bohçası tatlısı hazırlanmış olur.
    Bir tencereye su koyun ve üzerine bir sos kabı koyup süt ilave edin. Süt ısınınca çikolatayı içerisine ilave edip erimesini sağlayın. Hazırladığınız çikolata sosunu isterseniz gelin bohçası tatlınızın üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. İsterseniz açıkta kalan krem şantili kısmı bol hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Bu iki sunum da tamamen sizin isteğinize bağlıdır.
    Gelin bohçası tatlısı çocukların en sevdiği tatlılar arasındadır. Buzluğa koyarak dondurmaya da süt dilimi gibi yaz günlerinde yenebilir.

    Hiç yorum yok