Fiyonk Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Fiyonk Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fiyonk Tatlısı Tarifi

Fiyonk Tatlısı Tarifi

Fiyonk tatlısı tarifi, canım tatlı çekti hemen bir şerbetli tatlı yapım dediğiniz anlar için yapılabilecek basit ve lezzetli tatlılar arasındadır. Fiyonk tatlısının diğer adları kelebek tatlısı, kurdele tatlısı ve mafiş tatlısı olarak da bilinmektedir. Özellikle akşam yemeklerinin ardından hemen yapılabilecek harika bir şerbetli tatlıdır.

Fiyonk Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon
Fiyonk Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fiyonk Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fiyonk tatlısını yapmak için önce şerbetimizi yapıyoruz. Bir buçuk su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri bir tencerede şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Şerbet kıvamına gelince bir kaç damla limon sıkıp 10 dakika daha kaynatıp altını kapayın. Soğuması için bir kenara alın.
Fiyonk tatlımızın hamuru için un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın. Harcımızın içerisine yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuz ele yapışmayacak kıvama geldiğinde bir kenara koyup 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Fiyonk Tatlısı Yapımı

Fiyonk Tatlısı Yapımı

Hamuru bir oklava ile açıyoruz. Tezgahımızı unlayalım ve çok ince olmayacak şekilde hamurumuzu açalım. Açılan hamurdan küçük kareler keselim. Bu karelerin ortasından büzdürerek fiyonk şeklini verelim. İsterseniz ince bir hamur parçası ile fiyongun ortasından bağlamış gibi de gösterebilirsiniz.
Bir tavaya sıvı ayçiçeği yağı koyun ve kızdırın. Kızan yağın içerisine fiyonklarımızı atalım ve iki tarafı da nar gibi olana kadar kızartalım. Kızaran hamurları yağını iyice süzdürerek alalım ve soğumuş olan şerbetin içerisine atalım. Şerbet içerisinde bir kaç kez döndürdükten sonra bir tabağa alalım.
Fiyonk tatlısının üzerine ceviz, susam, hindistan cevizi, antep fıstığı gibi malzemeler serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok