Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba tatlısı tarifi ile tatlıcıdan aldığınız eşsiz lezzetteki tulumba tatlılarını evde yapabilirsiniz. Dışı kıtır kıtır sertlikteki şerbetli tatlımızı misafirlerinize ve ailenize en güzel şekilde yapmanız mümkün. Evde tulumba tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Tulumba Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 2 bardak su
  • 2 bardak un
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı yada margarin
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Kızartmak İçin

  • Ayçiçek yağı

Tulumba Tatlısı Şerbeti

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
    Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır

Evde Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tulumba tatlısı tarifi için öncelikle şerbetin yapılması gerekmektedir. Şerbetin buzdolabında bir kaç saat soğuması önemlidir. Bu nedenle akşam tatlımızı yapacaksanız şerbeti sabah yapıp oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında akşama kadar bekletmeniz çok daha güzel olur. Şekeri su ile kaynatın ve koyulaşınca içerisine bir yemek kaşığı kadar limon suyu koyup 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayın.
Bir tencereye su ve tereyağını koyup kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun içerisine unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Hamur kıvamına geldiğinde bir kaç dakika kadar daha kısık ateşte karıştırarak hamuru pişirin. Bir kenara alın ve arada karıştırarak soğumasını sağlayın. Elinizle soğuyana kadar yoğurabilirsiniz.
Hamur soğuduğu zaman yumurtalar tek tek ilave edilecek. Mikserle çırparak hamurun içerisinde hiç pütür kalmamasını ve yumurtaları iyice içerisine almasını sağlayın. Hamurunuz kek hamurundan biraz daha katı olacaktır. İçerisine irmik, nişasta ve tuzu da ilave ederek mikserle bir kaç dakika daha karıştırın.
Hamuru bir sıkma torbasına koyun ve ucuna tırtıklı bir uç koyun. Genişliğini tulumba tatlınızın boyuna göre seçebilirsiniz. Tulumba tatlılarınızı küçük isterseniz küçük uçlu, kalın tulumbalar isterseniz biraz daha kalın uçlu uç takabilirsiniz.
Bir tavaya bol miktarda sıvı yağ dökün ve yağ soğukken tulumbaları içerisine sıkın. Makas yardımı ile sıktığınız tulumbaları keserseniz çok daha kısa sürede tatlı hamuru sıkıp şekillendirebilirsiniz.
Bol yağda arkalı önlü her yeri kızarana kadar kızartın. Nar gibi kıpkırmızı kızarması çok önemlidir. İyice kızarana kadar kızarttığınız tulumba tatlılarını bir süzgeçle alın ve iyice yağını süzdükten sonra sıcakken dolaptan çıkardığınız soğuk şerbete dökün. Bir kaç dakika kadar durdurup hemen içerisinden alın. Çok şerbette bırakırsanız tulumbalarınız yumuşak olur. Bir kaç dakika kadar durdurmanız yeterlidir. Şerbetten çıkardığınız tulumbaları servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok