Evde Makaron Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Makaron Nasıl Yapılır?

Makaron Tarifi

Makaron Tarifi

Makaron aslında İtalyan asıllı bir tatlı olup son şekli ile Fransız tatlısı olarak tüm Dünya'da ün salmıştır. Yazımızda makaron tarifi, makaron yapmanın püf noktaları, renkli makaron ve makaron kreması nasıl yapılır, yaparken nelere dikkat etmeliyiz anlatmaya çalışacağız. Makaron iki beze arasına lezzetli krema konarak yapılan bir tür tatlıdır. İçerisine antep fıstığı, kakao, çilek, portakal, vanilya ve fındık kreması gibi değişik lezzette kremalar konularak yapılır. Rengarenk görünümde minik şekilleri ile yemeye doyulamayacak kadar güzel görünmektedir. Özel günlerde, bayramlarda evde yapılabilecek harika bir ikramlıktır. Evde makaron nasıl yapılır?

Makoron Malzemeleri

  • 2 yumurta akı
  • 100 gr pudra şekeri
  • 50 gr ince çekilmiş badem unu
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • İstediğiniz renklerde gıda boyası
Evde Makaron Nasıl Yapılır

Evde Makaron Nasıl Yapılır?

Yumurta akının bayat olması gerektiği bir çok sitede yazılır. Bayat yumurta akı elbette konmaz. Bayat hiç bir malzeme tatlı yada pasta yapımında kullanılamaz. Yumurta akı ile sarısı ayrılır. Yumurta akı bir gün yada en azından bir kaç saat buzdolabında kalırsa nem miktarı artar. Buda beze yaparken bezenin çok daha iyi tutmasını sağlar. Bayat yumurta akı değil, buzdolabında bir miktar dinlendirilmiş yumurta akı kullanılır.
Yumurta akı dolaptan çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığında bekletilir ve mikserle çırpılmaya başlanır. İçerisine bir çay kaşığının ucu ile yani bir fiske tuz atılır. İçerisine 4 çorba kaşığı şekeri azar azar ilave ederek çırpmamız gerekmektedir. Krema kıvamında beyaz köpük köpük bir harç elde edilir. Şeker ilavesinden sonra makaron yapımı için toz pudra şekerini azar azar ilave ederek ekleyelim. Beze harcımız ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama geldiğinde içerisine badem ununu da ilave ederek bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Makaronları istediğiniz renkte yapabilirsiniz. Bunun için makaron hamuru harcına gıda boyası eklenir. Fakat gıda boyası sıvı olmamalıdır. Jel yada toz gıda boyası tercih edilmelidir. Değişik renklerde yapacaksanız harcı yapacağınız renklerin sayısına göre bölün ve başka bir kaba alın. Az miktarda boya ile renklendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Makaron hamurunu bir sıkma poşetine koyup muntazam yuvarlaklar olacak şekilde aralıklı olarak  sıkın. Makaronları bir saat kadar üstleri kabuklaşması için oda sıcaklığında pişirmeden bekletin.
Fırını 160 derecede ısıttıktan sonra makaronları içerisine atıp 20 dakika kadar pişmesini bekleyin. Makaronlar az pişerse içi hamur olur. Çok pişerse kabuklaşır ve sertleşir. Fırından çıkardığınız makaronla soğuduğunda iki makaron arasına krema sürerek eşleştirin.
Makaron Kreması Nasıl Yapılır

Makaron Kreması Nasıl Yapılır?

Ganaj krema en çok kullanılan krema çeşididir. Genelde makaronlar ganaj krema sürülerek birleştirilir. İsteğe bağlı değişik krema çeşitleri de kullanılabilir. Genelde ganaj kremaya gıda boyası da eklenerek renklendirilmektedir. Kakaolu istenirse beyaz çikolata yerine bitter çikolata da kullanılır.

Ganaj Kreması

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 100 gr krema

Ganaj Krema Nasıl Yapılır?

Krema sos tenceresine dökülür ve kısık ateşte ısıtılmaya başlanır. Kaynama derecesine geldiğinde içerisine çikolata konur. Çikolata eriyene kadar karıştırılır. Pürüzsüz bir hal alan kremanın altı kapatılır. Buz dolabına konduğunda çoka krem halini alan krema bezelerin arasına sürülerek iki bezeyi birbirine yapıştırır.
Renkli Makaron Kreması Yapımı

Renkli Makaron Kreması Yapımı

Renkli krema yapabilmek için bir çay bardağı meyve suyu kullanılır. Meyve suyunu koyulaştırmak için ise nişasta kullanılmaktadır. Bir çok pastanede sade ganaj kremasına gıda boyası konur ve bu şekilde renklendirilir. Meyve suyu ile yapımı ise şu şekildedir.
  • 1 çay bardağı meyve suyu
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 100 gr krema
  • 1 paket beyaz çikolata
İsteğe bağlı portakal suyu, nar suyu, çilek gibi meyvelerin suları ile değişik renklerde kremalar elde edilebilir. Meyve suyu nişasta ile kaynatılarak koyulaştırılır. İçerisine krema ilave edilir. Krema bu harca iyice yedirildikten sonra çikolata da ilave edilerek iyice pürüzsüz bir krema elde edilene kadar çırpılır. Dolaba konan krema makaronların arasına bolca sürülür.
Makaronlar hazırlandıktan sonra bir gün bekletildiğinde çok daha güzel olmaktadır.

Hiç yorum yok