Evde Kolay Künefe Yapmanın Püf Noktaları - kadinvsaglik.com

Evde Kolay Künefe Yapmanın Püf Noktaları

Künefe Yapmanın Püf  Noktaları

Künefe Yapmanın Püf  Noktaları

Evde kolay künefe yapmanın püf noktalarına dikkat ettikten sonra harika lezzette, hazır tatlıcılarda yediğiniz gibi künefeler yapabilirsiniz. Künefe yapımı hem çok kolay hemde çok pratik tatlılar arasındadır.
Künefe şerbeti mutlaka önceden yapılmalı ve dolapta bekletilmelidir. Şerbet verileceği zaman dolaptan çıkarıldığı gibi tatlı şerbetlenmelidir. Şerbeti mümkünse bir gün önceden hazırlayarak dolapta iyice soğumasını sağlayın.
Kadayıf yağı sever. Az yağlı bir künefe maalesef hamur olur. Güzel olmasını istiyorsanız yağını esirgemeden koymalısınız. Künefe yaparken kadayıfı önceden tereyağı ile harmanlamak gerekiyor ve pişireceğiniz zaman tavanın altına bir miktar sıvı yağ dökmelisiniz ki künefe nar gibi kızarsın. Künefenin altını ve üstünü nar gibi kızarttıktan sonra fazla olan yağı süzülerek alınır. Bu da künefenizin yağlı olmamasını sağlar.

Künefe Malzemeleri

  • 200 gr kadayıf
  • 100 gr kadar tuzsuz tereyağı yada margarin
  • 150 gr künefe peyniri yada kaşar peynir
  • Bir kaç kaşık sıvı yağ

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
    Evde Güzel Künefe Nasıl Yapılır

Evde Güzel Künefe Nasıl Yapılır? 

Kadayıfı yağ ile iyice harmanlayın. Kadayıfı ikiye ayırın. Bir kısmını tavanın altına diğer kısmını peynir koyduktan sonra üzerine koyun. Tavanızın büyüklüğüne göre çok ince bir tabaka serin. Tavanız küçükse ve eğer kadayıfınızdan kalırsa buzluğa koyup sonra gene künefe yapımında kullanabilirsiniz. Tavaya mümkün olduğu kadar ince bir tabaka serin. Fakat kadayıf serildiğinde tava kadayıftan görülmemelidir. Tavayı görmeyeceğiniz kadar her yerine eşit serilmelidir. Üzerine peynirinizi döşeyin ve kadayıfın diğer kısmını da peynirin üzerine döşeyin. Künefe sıcak yenen bir tatlı olduğu için ne zaman yiyecekseniz hazırladığınız künefeyi o zaman pişirmelisiniz.
Pişireceğiniz zaman künefenin üzerine bir kaç kaşık kadar sıvı yağ gezdirin. Bu kadayıfın çok daha güzel kızarmasını sağlayacaktır. Altı pişen kadayıfınızı bir tabak yardımı ile ters çevirin ve diğer kısmını pişirin. Çevirmeden önce yağını süzün ve ters çevirdikten sonra yeniden yağını ekleyin. Bir kaç kaşık eklediğiniz sıvı yağı kadayıf içerisine çekmez. İki taraf da pişince yağı yeniden süzün. Pişen künefeniz sıcakken soğuk şerbeti üzerine verin ve sıcak sıcak servis yapın ki peynir erimiş bir haldeyken yensin. Tatlıcılarda yediğiniz gibi künefeleri çok rahatlıkla yapabilirsiniz. İsterseniz içerisine peynir yerine ceviz de koyabilirsiniz. Bu şekilde de çok güzel kadayıf tatlısı yapmış olursunuz.

Hiç yorum yok