Evde Kazandibi Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Kazandibi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kazandibi Tatlısı Tarifi

Kazandibi Tatlısı Tarifi

Evde kazandibi tatlısı nasıl yapılır, altının eşit oranda pişirilmesinde ki püf noktaları nelerdir? Bir çok tatlıcıda severek yediğimiz kazandibi tatlısı yanık tadı ile lezzetli ve güzel görünmektedir. Kazandibi tatlısı tarifi ile evde çok kısa sürede pişirebileceğiniz enfes bir misafir ikramlığı hazırlayabilirsiniz.

Kazandibi Tatlısı Malzemeleri

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
Evde Kazandibi Tatlısı Nasıl Yapılır

Evde Kazandibi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, şeker, nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alalım. Malzemeleri pürüssüz bir kıvam alana kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirelim. Koyulaşan tatlımızın içerisine tereyağını ekleyerek altını kapayalım. Çırpma teli ile tereyağını karıştırarak erimesini sağlayalım. Bir kaç dakika köpük köpük olana kadar çırpma teli ile tatlımızı karıştıralım.
Tepsimizin her yerini bol tereyağı ile yağlayalım. Üzerine tarçın ve pudra şekerini serpelim. Üzerine muhallebiden bir kepçe kadar alıp her yerine eşit miktarda gelecek şekilde yayalım. Çok ince bir görünümde olan muhallebimizi ocağın üzerinde eşit miktarda pişirmemiz gerekmektedir. Muhallebiyi çevirerek iyice her yerini yakalım. Alt tabakayı yaptıktan sonra muhallebinin geri kalan kısmını her yere eşit miktarda gelecek şekilde dökelim. Oda sıcaklığında soğuyan kazandibini buzdolabına alarak bekletelim. Soğuyan kazandibi tatlımızı uzun dilimler halinde keserek rulo şeklinde sararak servis tabağına alarak ikram edelim.

Hiç yorum yok