Evde Halka Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Halka Tatlısı Tarifi

Halka Tatlısı Tarifi

Halka tatlısı tarifi ile evde çok rahatlıkla tatlıcılar dan aldığınız halka tatlısını yapabilirsiniz. Dışı çıtır çıtır şerbetli tatlı olan halka tatlısı sanıldığının aksine son derece kolay bir tatlıdır. Evde halka tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Halka Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 2 bardak un
  • Yarım margarin
  • 2 bardak su
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası

Halka Tatlısı Şerbeti Malzemeleri

  • 4 bardak şeker
  • 3 bardak su
  • Yarım limon

Kızartmak İçin 

  • Sıvı yağ
Evde Halka Tatlısı Nasıl Yapılır

Evde Halka Tatlısı Nasıl Yapılır? 

Halka tatlısı tarifi için öncelikle şerbetin bir gün önce yada sabahtan yapılması ve buzdolabında soğumuş halde olması gerekmektedir. 3 bardak şekeri 2 bardak su ile kaynatalım ve koyulaşınca içerisine yarım limonun suyunu sıkıp 10 dakika kadar daha kaynatıp kapayalım. Şerbetimiz oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına konur ve iyice soğuması sağlanır. Tatlımızı yapmadan bir gün önce yaparsanız çok daha iyi bir kıvamda olacaktır.
Hamurunun yapımı için 2 bardak suyu tencereye koyalım ve yarım margarini içerisine atalım. Suyu kaynamaya bırakalım. Su kaynayıp, içerisindeki margarin eridiğinde yavaş yavaş unumuzu ilave edelim. Hamur kıvamına geldiğinde ocağın altını kısalım ve bir iki dakika kadar kısık ateşte hamurumuzu kaşıkla çevirerek karıştıralım.
Hamuru bir kenara alalım ve iyice soğumasını sağlayalım. Bir yandan da kabuk bağlamaması için arada kaşıkla karıştıralım. Soğuyan hamurumuzun içerisine yumurtaları birer birer kıralım ve bir yandan da mikserle çırpalım. 3 adet yumurtayı içerisine kırdığımız hamurumuz kek hamurundan bir miktar daha koyu bir kıvam alır. Hazırladığınız hamurunuza irmik, nişasta ve tuzumuzu da ilave ederek karıştıralım.
Bir sıkma poşetine hamurumuzun hepsini koyalım ve ucuna halka tatlısında olduğu gibi şekil vermesini sağlayacak zikzaklı bir uç takalım. Bu sıkma ucu sayesinde hamurumuz istediğimiz şekilde olur. Bir tavaya yağ koyalım ve yağ soğukken sıkma poşeti ile halka şeklinde yağın içerisine sıkıp şekillendirelim. Her zaman halka tatlısının yağı soğuk olmalıdır. Halka şeklini verdiğimiz hamurumuzu ocağa koyalım ve yağın altını açalım. Halka tatlılarımızın iki tarafını birden iyice kızartalım. Kızartırken bir kaç kez çevirelim ve iyice kıtır kıtır olmasını sağlayalım.
Kızgın yağdan çıkardığımız iyice kızaran halkaları soğuk şerbete atalım ve bir kaç dakika kadar beklettikten sonra çıkaralım. Bir kaç dakika beklemesi yeterlidir. Çok bekletirseniz yumuşar. Şerbetin içerisine atar atmaz zaten şerbetini çekecektir. Bir kaç dakikadan fazla şerbette bırakmayın.

Hiç yorum yok