Evde Burma Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Burma Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Evde Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi

Evde Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi

Evde burma kadayıf tarifi ile harika bir kadayıf tatlısı yapabilirsiniz. Misafir ve özel günler için yapılabilecek pratik tatlılar arasında olan burma kadayıf tatlısı sanıldığının aksine evde de çok rahatlıkla yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken noktaları bildikten sonra dışı kıtır kıtır çok lezzetli misafirlerinizin nereden aldın diyeceği bir şerbetli tatlı yapabilirsiniz. Evde burma kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Burma Kadayıf Malzemeleri

  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 250-300 gr kadar ceviz içi 
  • Bir kaç kaşık sıvı yağ

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
    Evde Burma Kadayıf Nasıl Yapılır

Evde Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Evde burma kadayıf tatlısı için önceden şerbetimizi yapıyoruz. Şerbeti yapabilmek için şeker ve su ile kaynattıktan sonra içerisine yarım limon suyunu da sıkıp bir beş dakika kadar daha kaynatıp altını kapayalım. Şerbeti mümkünse bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletelim. Şerbetin buzdolabında bekleyip soğuk olması çok önemlidir.
Yağımızı eritelim ve kadayıflarımızı bu yağ ile harmanlayalım. Kadayıfı tezgaha serelim ve içerisine dövülmüş ceviz yada isteğe göre antep fıstığı serpelim. Kenardan bura bura gelerek katlamaya başlayalım. Kadayıflarımızı isteğe bağlı uzunlukta yapabiliriz. İster uzun ister yuvarlak olarak sarabiliriz. Sardığımız kadayıfları bir tavaya bir kaç kaşık sıvı yağ gezdirdikten sonra altını üstünü kızartana kadar pişirelim. Pişen kadayıfların yağını süzelim.
Pişen kadayıfları bir tepsiye alıp sıra sıra dizelim ve 200 derecedeki fırına verelim. Fırında 10-15 dakika kadar kalan iyice kızarana kadar pişirelim. Önceden tavada da pişirdiğimiz için nar gibi kızaracaktır. Fırından çıkan kadayıfların üzerine soğuk şerbetimizi döktükten sonra servis edebiliriz.

Hiç yorum yok