Ebruli Kek Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Ebruli Kek Nasıl Yapılır?

Ebruli Kek Tarifi

Ebruli Kek Tarifi

Ebruli kek renklerin birbiri ile uyumlu bir şekilde desen verilmiş halidir. İstenilen kek renklerde yapılabilir. İki renkle yapılabilecek olan kek istenirse daha fazla da renkle yapılabilir.

Ebruli Kek Malzemeleri

  • 5 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 kaşık nişasta
  • Alabildiği kadar un
  • 3 kaşık kakao
    Ebruli Kek Yapımı

Ebruli Kek Yapımı

Ebruli kek çok daha kıvamlı olması gerektiği için önce keke eklenecek olan yumurtaların sarısı ile beyazları birbirinden ayıralım. Beyazı bir kenarda yarım bardak şekerle birlikte koyulana kadar çırpalım. Sarısını ise gene yarım bardak şekerle çırpalım ve içerisine sıvı yağ ekleyelim. Kabartma tozu, vanilya ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim. Kıvamı bir miktar koyu olabilir. Krema kıvamına gelen beyazı harcımıza ekleyelim ve köpüğü çok gitmesin diye dıştan içe doğru çok hafif bir şekilde karıştırarak beyazı yedirelim. Ana malzememiz yani beyaz kısım hazırlandıktan sonra malzememizin yarısını bir kenara ayıralım. Kalan kısma 3 kaşık kakao ekledikten sonra kakaoyu yedirene kadar karıştıralım.
Ebruli kek tarifinin en önemli noktası kek malzemesinin tepsiye dökülme aşamasıdır.
Ebruli Kek Nasıl Yapılır

Ebruli Kek Nasıl Yapılır?

Tepsimizi yağlayıp unlayalım. Tepsiye malzememizin beyaz kısmından bir kepçe dökelim ve yayılmasını bekleyelim. Tam ortasına kakaolu kısımdan bir kepçe dökelim ve yeniden yayılmasını bekleyelim. İki rengi yavaş bir şekilde birbiri ardına dökelim ve her rengi döktükten sonra bekleyelim. Renk yayılsın ki renkler sıra sıra gelsin.
Kek hamurumuzun dökme işleminden sonra tam ortasına bir kürdan batıralım. Kürdanı ortadan tam kenarlara kadar yavaş bir şekilde ilerletelim. Bu işlemi yaparken dilimlerin orantılı olmasına dikkat edelim. Bu şekli ile de pişirebilirsiniz. Ama ebru şeklini tam olarak verebilmek için dilimlerin tam ortasından bu sefer kenardan ortaya kadar yani tam tersine yeniden kürdanla çizelim. Kürdanla her çizme işleminden sonra yeniden kek hamuruna batırmadan kürdanımızı temizleyelim.
Şeklini verdiğimiz kekimizi 170 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirebiliriz.

Hiç yorum yok