Porselen Diş Kaplama Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Porselen Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Porselen diş kaplama, adından da anlaşılacağı şekilde dişlerin yüzeylerini kaplamak üzere tasarlanmış diş kaplama yöntemidir. Çok sıkça duyduğumuz bir kavram olan porselen diş kaplama, oldukça yaygın bir yöntemdir. Dişlerin natürel görünümüne en yakın madde olan porselen, en çok tercih edilen malzemelerin başında gelmektedir.
porselen diş kaplama nasıl yapılır

Porselen Diş Kaplama Yapım Aşamaları

Porselen diş kaplama yöntemi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, bu sorunun cevabı aslında çok kolaydır. Her dişten alınmış özel ölçüler vasıtasıyla, yaprak porselen diş seti; hastanın diş veya dişlerine yerleştirilir. Böylelikle çok daha düzgün, güzel ve beyaz dişlere de sahip olması sağlanır.

Porselen diş kaplama aşamalarının detaylarına bakacak olursak; ilk aşamada, diş yüzeyleri derinlemesine bir temizlikten geçer. Diş hekiminiz; kaplama yapılacak olan dişlerin üst yüzeyinden ince bir plak tabakası silecek şekilde, işlemlere başlar. Plak tabakası, kişinin kişisel ihtiyaçlarına ve de ne türde porselen kaplama yapılacağına göre farklılıklar gösterebilir.

Genellikle, alınacak plak tabakasının standart miktarı; 0.5-0.7 milimetre civarı olacak şekilde değişmektedir. Çoğunlukla bu işlem, çok kısadır; basittir ve genellikle herhangi bir anesteziye dahi gerek duyulmamaktadır.

İlk aşamanın tamamlanmasıyla sıra, porselen diş kaplamanın yapılacağı dişlerin görüntüsünü elde etmeye gelmektedir. Bazen geleneksel yollarla, dişlerden kalıp alınarak yapılabileceği gibi; üç boyutluluk için, CEREC teknolojisinden de faydalanılabilir. Kalıp ile ya da CEREC teknolojisiyle elde edilecek görüntüler, laboratuvarlara gönderilir. Ve istenen uygun ölçülere göre de, porselen diş kaplaması üretimine başlanılır.

İstenilen porselen kaplama dişlerin gelme süreci, çoğunlukla 2 haftaya kadar sürebilir. Bu süre zarfındaysa; dış tabakası alınan dişlerinize diş hekiminizce, geçici kullanım için diş kaplaması verilebilir.

Porselen Diş Kalıplarının Yerleştirilmesi

Porselen dişleriniz geldikten sonra; bir sonraki aşama olan, yani porselen diş kalıplarının yerleştirilmesi işlemlerine geçilir. Özel bir kaplama yapıştırıcısının kullanılmasıyla porselen kaplamalar, tek tek yerleştirilmektedir. Gerek duyulduğundaysa, törpülenebilmekte ve de yeniden şekillendirilebilmektedir.

Tüm ​​​​bu aşamaların tamamlanmasıyla, porselen diş kaplama işlemleri sonlandırılmış olur. Günümüzün gelişen teknolojilerinde, sıklıkla duyduğumuz porselen diş kaplama işlemleri; son derece kolay, acısız ve ağrısızdır. Yapılan bu porselen kaplamalar; yıllarca, güvenle kullanılabilmektedir.

Kaynak: https://birincisaglikgrubu.com/lamine-dis-tedavisi/

Hiç yorum yok