İpek Kirpik Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler - kadinvsaglik.com

İpek Kirpik Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İpek kirpik uygulaması son yıllarda birçok kadın tarafından rağbet gören faydalı bir işlemdir. Kadınların bir kısmı kısa ve seyrek kirpiklerin bakış ve ifadelerini olumsuz etkilediğini düşünür. Daha sık ve uzun kirpikler yaptırarak, daha derin ve etkileyici bakışlara ipek kirpik uygulaması ile kavuşmak mümkün.
i̇pek kirpik uygulaması hakkında bilmeniz gerekenler

İpek Kirpik Uygulaması Nedir?

İpek kirpiklerin üst göz kapağındaki gerçek kirpiklere özel bir medikal yapıştırıcı yardımı ile tek tek yapıştırılmasıyla yapılan bir işlemdir. Böylece kirpiklerin uzunlukları ve sıklıkları artmış olur. Takılan ipek kirpiklerin uzunluğu ve kalınlığı belirlenirken kişinin göz yapısı ön planda tutulur. Onun haricinde kişilerde kendi isteklerine bağlı olarak seçim yapabilirler. Uygulamanın süresi 1,5 ile 2 saat arasında değişmektedir.

İpek Kirpik Uygulamasının Özellikleri

İpek kirpikler kirpik uçlarına yapıştırıldığında kirpik dipleri yine hava almaya devam eder. Kirpikler ipekten yapıldığı için malzeme oldukça yumuşak ve hafiftir. Bundan dolayı gözde ağırlık etkisi yaratmaz. Kullanılan medikal yapıştırıcılar hipo-alerjik özelliğe sahiptir. Gözde yanma veya kızarıklığa sebep olmaz. Hassas gözler için de rahatlıkla uygulanabilir.

Normalde kirpiklerimiz 2-3 aylık dönemlerde birer ikişer tane dökülmektedir. Bu döngüye bağlı olarak kirpik uçlarına yapıştırılan ipek kirpiklerde dökülen doğal kirpiklerimizle birlikte dökülür. Banyo yapılırken ya da makyaj temizlerken ipek kirpikler zarar görmez.

Doğal kirpiklerin de uzama süresine bağlı olarak ortama 3 ay süre ile ipek kirpikler kullanılabilir. Ancak çok sık gözlerinizi ovuşturuyorsanız doğal kirpikleriniz ile birlikte ipek kirpiklerinizin de dökülmesi daha hızlı olacaktır. Bu nedenle periyodik bakım yaptırıp eksilen kirpiklerinizin yerine yenilerini ektirebilirsiniz.
i̇pek kirpik uygulaması

İpek Kirpik Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulama yapılmaya başlanmadan önce makyaj varsa tamamen temizlenmelidir. Yüz, yıkama jeli ile tamamen temizlenir ve gerekli ise hassas bir makyaj temizleme sütü ile göz makyajı kalıntıları tamamen çıkarılır.

Kullanılacak yapıştırıcının yağlı yüzeyle karşılaşmaması gerekir. Uygulama sonrasında 48 boyunca banyo, sauna ya da solaryum gibi yüksek ısı ve yoğun neme maruz kalınacak durumlardan kaçınılmalıdır.

Gözleri ovuşturmaktan da kaçınmak gerekir. Yine 48 saat boyunca kirpiklere maskara uygulaması yapılmamalıdır. Göz makyajı temizliğinde de yağ bazlı makyaj temizleyiciler, göz kremleri kirpik diplerine yakın şekilde uygulanmamalıdır.

Hiç yorum yok