Hollywood Yanağı Nedir Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Hollywood Yanağı Nedir Nasıl Yapılır?

Hollywood Yanağı Nedir

Hollywood Yanağı Nedir?

Hollywood yanağı son senelerde en popüler yüz estetik operasyonudur. Bir çok ünlünün yaptırdığı hollywood yanağı yüze üçgen bir görünüm vermektedir. Hollywood yanağı nasıl yapılır? Yanak estetiği yada halk arasında hollywood yanağı kimlere yapılır?
Yüz şekli bir kişinin güzelliği ve çekiciliğinin en önemli yanıdır. Altın oran dediğimiz burun, çene, yanak bölgelerinin belirli bir oranda olması en istenen şeydir. Yanak ve çenenin üçgen şeklinde olması kişinin çok daha genç ve çekici görünmesini sağlamaktadır.
Yanak estetiği yüz kontörünün köşeli ve yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlere yapılır. Yüzü üçgenleştirme operasyonudur da denebilir. Amerika'da bir çok ünlü yıldız bu yöntem ile yüzünü üçgenleştirdiği için de adını Hollywood yanağı olarak almıştır. Ülkemizde de bir çok ünlü isim bu operasyonu yaptırmıştır.
Hollywood Yanağı Kimlere Yapılır

Hollywood Yanağı Kimlere Yapılır?

Yanak estetiği olan Hollywood yanağı yaptıracak olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Buradan alınan yağlar çok fazla olursa yanak çökük bir vaziyet alır. Buda çok kötü bir görünüm kazandırır. Yağların alınması ile birlikte elmacık kemiklerinin de kuvvetlendirilmesi gerekmektedir. 
Hollywood yanağı ancak 25 yaş üzeri kişilere yapılabilmektedir. Bunun nedeni ise yanaklardaki yağ yastıkçıklarının 25 yaşına kadar erimesidir. Yüz ancak 25 yaşına gelene kadar gerçek anlamda oturur.
Hollywood Yanağı Ameliyatı Nasıl Yapılır

Hollywood Yanağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ergenlik ve çocukluk döneminde yüz daha tombuldur. Bu tombulluk çocuklukta şirin görünse de ileri ki yaşlarda çok hoş bir görüntü sağlamaz. Yüzünün geniş ve tombul olmasından rahatsız olan kişiler yada üçgen bir yüze sahip olmak isteyen bir çok kadın yanak estetiği yaptırmaktadır.
Yanak estetiği yani Hollywood yanağı ağız içerisinden yapılmaktadır. Yüzün dış kısımda dikiş olmadan hiç bir yara izi görünmeden yapılmaktadır. Ağız içerisinden bir santimlik bir kesi ile yapılan operasyonda çene ve yanak bölgesindeki yağ yastıkları yüzün şekline göre alınır.
Hollywood Yanağı Ameliyatı Ne Kadar Sürer

Hollywood Yanağı Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Ameliyat sırasında ağızdan girilir ve 1 cm'lik bir kesi yapılır. Yanak yağının yaklaşık %40'lık bir kısmı alınır. Ameliyat yaklaşık 40-45 dakika sürmektedir. Ameliyat genel anestezi ile yapılmaktadır. Hasta tamamen uyutulur. Yanak yağları alınırken gerek görülürse elmacık kemikleri de güçlendirilir. Bu işlemi yapacak olan cerrahın tecrübesi bu ameliyat için son derece önemlidir. Güzel ve çekici bir yüze kavuşmak için yapılan ameliyat sonrası yanakları çökük bir görünüm ile de karşılaşılabilir. İşlem kısa ve basit bir işlem olsa da yüzün şekline göre yapılması çok önemlidir.
Ağız içerisine dikiş atılır ve bu dikişler kendiliğinden düşmektedir. Ameliyat sonrası hastanın dikkat etmesi gereken bir çok şey vardır.
Hollywood Yanağı Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hollywood Yanağı Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Hollywood yanağı operasyonu 40-45 dakika süren bir ameliyattır. Hasta genel anestezi ile bu ameliyatı olur. Narkozun etkisi geçtiğinde ağrı ve açı yüz gölgesinde olmaktadır. Bu nedenle ameliyat sonrası hastaya ağrı kesici ve antibiyotik ilaç tedavisi başlatılır. Hasta bir gece hastanede kalır ve ertesi gün taburcu edilir.
Ağız bakımı ameliyat sonrası çok önemlidir. Hastaya ağız bakımı ve gargarası verilir. Ağız bakımına çok dikkat edilmelidir. Dikişler iltihaplanmamalı ve dikkatli olunmalıdır.
Hasta bir müddet sıvı şekilde beslenir ve yediklerine dikkat etmelidir. Ağız içerisinde katı yiyecekler yiyerek dikişleri zorlamamalıdır. Bir kaç gün sıvı yiyecekler yendikten sonra püre gibi yumuşak dokulu yiyeceklere geçebilir. Ancak 1 hafta-10 gün sonra hasta ancak normal beslenme düzenine dönebilir.
Bişeytomi ameliyatından sonra yanak içi ve ağız bölgesinde şişme normaldir. Bu şişlikler 2-3 hafta kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası yüz ancak 1 ay sonra oturmaktadır.
Hollywood yanağı ameliyatı sonrası hastanın konuşması bundan etkilenmez. İş yada günlük hayatına işlem sonrası ertesi gün hastane çıkışında doktorunun onayı ile dönebilir.
Hollywood Yanağı Ameliyatından Memnun Kalınmazsa Ne Yapılabilir

Hollywood Yanağı Ameliyatından Memnun Kalınmazsa Ne Yapılabilir?

Hollywood yanağı ameliyatı sonrası memnun kalınmazsa yeni bir işlem yapılması gerekmektedir. Ancak ikinci işlemin yeniden yapılabilmesi için yüzün oturması yani en az yaklaşık bir ay beklenmelidir. İşlemden memnun kalınmazsa alınan yağ dokuları yeniden yüze yerleştirilebilir.
Bu ameliyatla birlikte çene küçültme, burun estetiği, kepçe kulak estetiği, çene botoksu gibi küçük müdahalelerde yapılabilir. Yanak bölgesinden alınan yağlar elmacık kemiğini daha güçlü göstermek için elmacık kemiği çevresine de konabilir.
Hollywood yanağı ameliyatı yaptırmak istemeyen kişilere yanak bölgesine soğuk tedaviler, lipolizler yada yanak yağlarını parçalamak için enjeksiyonlar yapılabilir.
İşlemi yapacak olan doktorun tecrübeli olması her şeyden çok önemlidir. Bu işlem sonrası geri dönüş olsa bile iyi karar verilmeli ve emin olunmalıdır. Cerrah çok iyi seçilmelidir. Yüz estetikleri ancak sizi çok rahatsız eden bir sorun varsa yapılmalıdır.

Hiç yorum yok