Kil Maskesinden Sonra Yüze Ne Sürülür? - kadinvsaglik.com

Kil Maskesinden Sonra Yüze Ne Sürülür?

Kil Maskesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

Kil Maskesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kil maskesinden sonra yüze ne sürülür, kil maskesi yaparken nelere dikkat edilmelidir. Cilt maskesi uygularken ve sonrasında bazı küçük detaylara dikkat edilmelidir. Her yaşta kadın düzenli cilt maskesi yapmalıdır. Yüz maskeleri fazla harcama yapmadan evde çok rahatlıkla yapılabilir. Özellikle kil maskeleri çok az maliyetle yapılan çok faydalı maskelerdir. Çünkü deri üzerinde olumlu etkiler oluşturarak ciltte sağlık ve güzellik oluşturur.
Kil maskesi cildi kirlerden ve olumsuz faktörlerden arındırırken aynı zamanda cildin ihtiyacı olan besin maddelerini verir. Maskeden sonra cilde nemlendirici sürülmelidir ama onunda dikkat edilmesi gereken noktaları vardır. Evde yaptığınız yada hazır satın aldığınız kil maskelerini yaparken ve sonrasında nelere dikkat edilmelidir.
  • Maske çok iyi temizlenmiş cilde uygulanabilir. Cilt çok iyi yıkanmalıdır.
  • Kırışık, sarkmış yada lekeli ciltler için farklı farklı yüz maskeleri uygulanmalıdır. Bu maskelerden hangisi sisin için uygunsa o maske yapılmalıdır.
  • Hazır bir maske yapacaksanız bu maskenin cildinize uyumlu olduğundan emin olmalısınız.
  • Maske hazırlandıktan hemen sonra uygulanmalı, maske yapıldıktan sonra bekletilmemelidir.
  • Maske uygulaması boyundan başlanarak yukarı doğru uygulanmalıdır.
  • Maske yüzde en fazla 15-20 dakika kadar durdurulmalıdır. Bu süreden fazla durdurmak cilde zarar verebilir.
  • Kil maskesini yüzünüzden çıkarırken ovmamalısınız. Cildinizi tahriş etmemeye özen göstermelisiniz. Ilık bol su ile 2 dakika yıkanmalıdır. Yıkadıktan sonra kalan kil maskesi için bir pamuğu ılık su ile ıslatarak kalan killer temizlenmelidir.
Kil Maskesinden Sonra Yüze Ne Sürülür

Kil Maskesinden Sonra Yüze Ne Sürülür?

Normal yada yağlı cildi olan kişiler faydalı bitkiler ile demlenmiş çay ile cildini silebilir. Papatya, lavanta gibi faydalı bitkiler ile demlenen çaylar ile temiz cilt silinebilir. Bu bitkiler cildin daha da güzelleşmesini sağlayacaktır. Gül suyu sürmek çok faydalıdır.
Kil maskesinden sonra yüze mutlaka nemlendirici sürülmelidir. Yağlı krem sürülmemeli, nemlendirici etkili kremle cildin nem değeri korunmalıdır.
Cildinize nemlendirici sürerken dikkat etmeniz gerekenler vardır. Öncelikle nemlendirici ıslak yüze sürülmelidir. Nemlendirici fazla sürülmüşse peçete yardımı ile alınabilir. Nemlendirici içerisinde alkol yada parfüm bulunmamalıdır.
En iyi doğal nemlendirici süt ve yoğurttur. Kil maskesinden sonra cildinize yoğurt yada süt sürerek 10 dakika kadar bekletmelisiniz. Kreme benzer bir etki verecektir.
Düzenli kullandığınız bir kreminiz yoksa lavanta yağı, zencefil yağı, gül yağı yada at kestanesi yağı gibi doğal yağlar cilt nemlendirildikten sonra sürülebilir. Bu yağlar yaşlanmayı azaltır, cildi güzelleştirir.
Haftada en az bir kez kil maskesi yapılmalıdır. Kil içerisinde çok değerli vitaminler ve mineraller vardır. Cildin ihtiyacı olan besinler maske ile cilde verilir. Cilt bu şekilde çok daha sağlıklı görünür. Yaşlanma etkileri çok aza indirilir. Ciltteki zararlı toksinler kil ile atılır.

Hiç yorum yok