Halleyli Krem Şantili Pasta Tarifi - kadinvsaglik.com

Halleyli Krem Şantili Pasta Tarifi

Halleyli Krem Şantili Pasta

Halleyli Krem Şantili Pasta

Dünya'nın en kolay pastası diyebileceğimiz harika görünümlü ve lezzetli pastası özellikle yaz günlerinde harika olmaktadır. Yapımı çok kolay olan pasta halley ve krem şanti ile yapılmaktadır.

Halleyli Krem Şantili Pasta Malzemeleri

  • 2 paket krem şanti
  • 2 kutu halley
  • 2 bardak süt
Halleyli Krem Şantili Pasta Tarifi

Halleyli Krem Şantili Pasta Tarifi

2 paket krem şantiyi 2 bardak soğuk süt ile iyice çırpalım. Krema kıvamına geldiğinde dolaba koyarak katılaşmasını bekleyelim. İçerisine halleyleri kıralım ve karıştıralım. İsterseniz içerisine  ceviz ve muz, kivi, böğürtlen, çilek gibi meyvelerden de doğrayarak çok daha lezzetti olmasını sağlayabilirsiniz. Çikolata parçaları da ekleyerek değişik tatlar elde edebilirsiniz.
Halleyli Krem Şantili Pasta Nasıl Yapılır

Halleyli Krem Şantili Pasta Nasıl Yapılır?

Pastamızı istediğiniz şekilde bir kalıba dökerek soğuması için derin dondurucuya kaldırmanız gerekmektedir. Kalıbın içerisine streç film serelim ki çıkarması çok daha kolay olsun. Streç film ile kalıbın her yerini kapayalım ve içerisine harcımızı dökelim. Derin dondurucuda istediğiniz kadar kalabilir. Misafirlerinize özellikle yaz günlerinde ikram edebilirsiniz. Kalıbı ters çevirin ve çıkarın. Streç filmi çıkararak servis yapın. Servis yapmadan önce hindistan cevizi, çikolata sosu yada istediğiniz bir malzeme ile süsleyebilirsiniz.
Halleyin karadutlusu yeni çıktı. İçi karadut marmelatlı halleyle mutlaka yapmanızı tavsiye ederiz. 

Hiç yorum yok