Defne Çiçeği Faydaları - kadinvsaglik.com

Defne Çiçeği Faydaları

Defne Çiçeği Ne Zaman Toplanır
Defne Çiçeği Ne Zaman Toplanır?

Defne çiçeği faydaları da en az yaprakları ve topumu kadar çoktur. Defne çiçeği mart aylarının sonlarına doğru oluşur. Defne ağacı her yıl bahar ayında çiçek açar ve açtığı bu çiçekler defne tohumuna dönüşür. Defne tohumu eşsiz şifaya sahip tohumlar arasındadır. Defne çiçeği tomurcuğu ise tam açmadan minik top şeklindeyken toplanırsa faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok fazladır. Defne çiçeği ne zaman toplanır?
Defne tomurcuğu ilk bahar aylarında oluşmaya başlar. Çiçeği başta top şeklinde tomurcuk halindedir. Bir kaç gün sonra açar ve sarı renkli mis kokulu çiçek şeklini alır. Çiçekleri çok kısa süre sonra defne tohumu halini alır. Defne tohumu ise siyah zeytine benzemektedir. Defne tohumu bir çok derdin devası çok özel bir tohumdur. Defne yaprağı 4 mevsim yeşil bir şekilde ağaçta bulunduğu için her mevsim toplanabilir. Defne tomurcuğu ve defne tohumu ancak ilk bahar aylarında oluşur. Bu nedenle ilk bahar aylarında vakit geçirmeden toplanması gereklidir.
Defne Çiçeğinin Faydaları

Defne Çiçeğinin Faydaları

  • Vücuttaki mikrop ve bakterilerin üremesini ve çoğalmasını önlüyor. Defne çayı içildiğinde ter ile vücuttan mikrop ve bakterilerin atılmasını sağlar.  
  • Antibiyotik özelliği olan defne hastalık zamanlarında düzenli içildiğinde çok kısa sürede tedavi ediyor.
  • Balgam söktürüyor, 
  • İdrar yollarını temizliyor, 
  • Soğuk algınlığı grip gibi hastalıkların tedavisinde çay olarak içiliyor. 
  • Astım gibi solunum sistemi hastalıklarında tedavi edici olarak kullanılıyor.
  • Yapılan araştırmalarca defnenin yaraları iyileştirme gücü olduğu saplanmıştır.
  • Kolesterolü düşürüyor
  • Egzama, mantar gibi, deri hastalıklarının geçmesini sağlıyor.
  • Artrit gibi kemik hastalıklarının geçmesini sağlıyor.
  • Romatizmaya iyi geliyor
  • Ülser gibi mide hastalığına faydalıdır. Sindirim sistemi için faydalı olan defnenin gaz giderici özelliği vardır.
  • Yapılan araştırmalara göre parkinson ve alzheimer hastalıklarına iyi geldiği ortaya çıkmıştır.
  • Görme bozukluklarına iyi geliyor.
  • Sakinleştirici özelliği vardır.
  • Kalp ve damar hastalıkları için çok faydalıdır.
    Defne Çiçeği Krampları Yok ediyor

Defne Çiçeği Krampları Yok ediyor

Defne çiçeği özellikle kramplara çok faydalıdır. Vücutta en çok bacaklara giren kramplar defne çiçeği tomurcuğunu bir kaç kez yerseniz çok kısa sürede geçer ve uzunca bir müddet oluşmaz. Bir kaç defne tomurcuğunu ağzınıza atın ve çiğneyerek yutun. Çok lezzetlidir ve çok güzel kokar. Kurutup bir yıl boyunca faydalanabilirsiniz. İsterseniz çayını da demleyerek içebilirsiniz.
Defne Tomurcuğu Kemikleri Güçlendiriyor

Defne Tomurcuğu Kemikleri Güçlendiriyor

Kemikleri güçlendirme etkisine sahip olan defne çiçeği özellikle menopoza girmiş kadınlar ve çocuklar için çok faydalıdır. Dişleri kuvvetlendiriyor ve çürümeyi önlüyor. Ağrı kesici etkisi ile diş ağrılarını da geçiriyor.
Defne Tomurcuğu Migren ve Baş Ağrısına İyi Geliyor

Defne Tomurcuğu Migren ve Baş Ağrısına İyi Geliyor

Özellikle migren ağrılarının çok kısa sürede geçmesini sağlıyor. Baş, diş ve kas ağrılarını geçmesini sağlıyor. Ağrı kesici özelliğinin yanın da kas gevşetici özelliği de olan defne çiçeği tomurcuğu çok kısa sürede tutulmuş kasların açılmasını sağlıyor.
Defne Çiçeği Adet Sancılarını Kesiyor

Defne Çiçeği Adet Sancılarını Kesiyor

Adet sancılarını kesme özelliği olan defne aynı zamanda da kadınların adet düzensizliğini sorununu gideriyor. Enfeksiyon, mantar gibi kadın hastalıklarını, antiseptik özelliği ile tedavi ediyor. Vücuttaki hormonların ve enzimlerin salgılanmasını düzene sokuyor. Rahmi temizleme özelliği ile bir çok kadın hastalığını tedavi ediyor. Antibiyotik ve antiseptik olan defne düzenli içildiğinde adet düzensizliğini, adet sancılarını yok ediyor.
Defne Çiçeği Yağ Yakıyor Zayıflatıyor

Defne Çiçeği Yağ Yakıyor Zayıflatıyor

Yağ yakıcı özelliği olan defne çok kısa sürede zayıflamaya yardımcı oluyor. Defnenin yaprağı, çiçeği yada tohumu fark etmeden yağ yakıcı özelliği ile kilo vermeyi sağlıyor. Yağ yaktığı için kolesterolü de düşürüyor. Her gün içilecek 2 fincan defne çayı çok kısa sürede kilo vermeye yardımcı oluyor.
Defne Çiçeğinin Cilde ve Saçlara Faydası

Defne Çiçeğinin Cilde ve Saçlara Faydası

Defne cilt için bulunmaz bir nimettir. Defne yaprağı, tohumu yada çiçeği çay olarak demlenip yüze sürüldüğünde cildi güzelleştiriyor. Kırışık tedavisinde kullanılıyor. Akne, sivilce oluşumlarını yok ediyor. Cildi temizliyor ve parlatıyor.
Cilde sürüldüğü gibi bu çay saçlara da sürülüyor. Saç güzelliğini sağlayan defne çayı saç derisindeki mantar, egzama gibi deri hastalıklarını da antiseptik özelliği ile tedavi ediyor. Saçların uzamasını sağlıyor.
Defne Çiçeği Şekeri Düşürüyor

Defne Çiçeği Şekeri Düşürüyor

Defne çiçeğinin ve defnenin şekeri düşürdüğü ortaya çıkmıştır. Yüksek kan şekeri olup düşmeyen kişilerin defne çayı ile bu durumu yendikleri ve şeker seviyesini çok kısa sürede defne ile düşürdükleri tespih edilmiştir. Yemeklerden sonra bir fincan defne çayı içilmesi halinde kan şekeri çok kısa sürede düşüyor. Düzenli içilmesi halinde şeker hastalığının tedavisinde önemli rol oynadığı açıklanmıştır.

Hiç yorum yok