Beyaz Kil İle Yeşil Kil Arasındaki Fark - kadinvsaglik.com

Beyaz Kil İle Yeşil Kil Arasındaki Fark

Beyaz Kil İle Yeşil Kil Arasındaki Fark
Beyaz Kil İle Yeşil Kil Arasındaki Fark

Beyaz kil ile yeşil kil arasındaki fark yüz maskesi yapacak olan kişilerin merak konusudur. Yüz maskesi yapmak için hangi kil daha uygundur. Ciltlerine yapacakları yüz maskesinde bir kaşık kil yazar ama hangi kili koymaları gerekmektedir. Killer arasında elbette çok farklılıklar vardır. Bu farklılıklar da onların içeriğinden kaynaklanmaktadır.


Beyaz Kil

Beyaz kilin diğer adı kaolindir. Kaolinin çok güçlü antibakteriyel ve detoks etkisi vardır. Beyaz kil cildi temizler, gözenekleri açar, biriken toksinleri ciltten uzaklaştırır. Cildi arındıran beyaz kil günlük olarak kullanılabilir. Hücre yenileme etkisi olan beyaz kil gençleştirici etkiye sahiptir. Kırışık tedavisi için çok uygundur. Düzenli kullanımda pürüzsüz kaymak gibi bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Yeşil Kil 

Yeşil kile rengini veren içerisindeki magnezyumdur. Yeşil kil içerisinde demir ve magnezyum çok fazla bulunur. Demir ve magnezyum bileşeni cildin okside olmasını sağlar. Yeşil kil cildi toksinlerden arındırmaktadır. Yeşil kil ciltteki kirlerin gözeneklerden çıkmasını sağlar ve siyah nokta oluşumunu engeller. Düzenli kullanılırsa akne ve ciltteki döküntüleri yok eder. Deri içerisindeki sebum üretimini dengeler. Yeşil kil yağlı ciltler için çok uygundur.

Beyaz kil ile yeşil kil arasındaki fark aslında çok yoktur. Yeşil kil yağlı ciltlere daha çok faydalıdır. Sivilceli ciltlere çok daha uygundur. Beyaz kil ise gündelik temizlik ve yüz maskelerinde yardımcı arındırıcı olarak çok faydalıdır. Kuru ciltlere yeşil kil yerine beyaz kil kullanımı çok daha uygundur. Beyaz ve yeşil kili aktarlarda toz halde çok rahatlıkla bulabilirsiniz. Beyaz kilin emici gücü çok fazladır. Yüzdeki toksinleri emer. Romatizma gibi hastalıklarda dizlere uygulanan beyaz kil dizdeki toksinlerin çekilmesini sağalar. İki kilde birbirinden değerli özelliklere sahiptir.

Hiç yorum yok