Epilasyon Sonrası Kıl Batması - kadinvsaglik.com

Epilasyon Sonrası Kıl Batması

Epilasyon Sonrası Kıl Batması

Epilasyon sonrası kıl batması en çok karşılaşılan sorunlar arasındadır. Bunun nedeni ise epilasyon sonrası dökülen kılların yeniden çıkarken deri altında kalmasıdır. Epilasyon sonrası kıl batığı olmaması için bir kaç şeye dikkat etmek gerekir.
Epilasyona gelmeden sıcak bir banyo yapmak, kıl köklerinin yumuşamasına ve gözeneklerin açılarak lazer ışınlarının kıl köklerine çok daha iyi temas etmesine neden olur. Epilasyon öncesi yapılacak olan  sıcak duş çok faydalıdır. Bu şekilde yapılan epilasyon çok daha iyi sonuç verir. Banyo sonrası yapılan uygulamalarda kişi daha az acı hisseder. Buda diğer faydasıdır.
Epilasyon sonrası 2 gün banyo yapılmaz. Bu süre sonrasında her banyo sırasında epilasyon yapılmış olan bölge bol lifle ovulur ve mutlaka keselenir. Bunun nedeni ise ölü derileri atmak ve çıkan kılların rahat çıkmasını sağlamaktır. Epilasyon sonrası kıl batmasına en iyi gelen şey, her banyoda kese yapılmasıdır. Lif kabağı ile lif yapmak da çok fayda eder. Lif kabağını aktarlardan edinebilirsiniz. Bu şekilde banyo sonrası masaj yaparak liflenmek kıl batmalarına engel olur.
Epilasyon Sonrası Kıl Batması
Epilasyon yaptıracağınız merkezi çok iyi seçmelisiniz. Epilasyon merkezinin tüm hijyen kurallarına uygun olması çok önemlidir. Yatacağınız yatağın çarşafının her kullanımdan sonra değiştirilmesi gereklidir. Lazer epilasyon yada iğneli epilasyon sonrası mikrop kapma çok yaşanmaktadır. Kıl kökü yanmakta ve gözenek açık kalmaktadır. Mikrop ve bakterilerin kıl köklerine girerek bu bölgede çoğalmaları ile enfeksiyonlu yara yada sivilce oluşmaktadır. Dikkat edilmeyen uygulamalar yüzünden bir çok kişi zarar görmektedir. Bu nedenle uygulama yaptıracağınız yer kaliteli ve temiz bir merkez olmalıdır.
Epilasyon sonrası kıl batması yaşamak istemiyorsanız, her gün mutlaka epilasyon yapılan bölgeye nemlendirici krem sürmektir. Bu kremle deriniz nemlenecek ve yumuşayacaktır. Nemlendirici özellikteki krem hem cildinize fayda sağlar, hemde kıllar çıkarken çok daha rahat çıkmasını sağlamaktadır. Nemlendirici özelliğe sahip, hemde antiseptik özellikteki bitkisel yağlarda çok faydalıdır. Lavanta yağı ve çay ağacı yağı gibi antiseptik özellikteki yağlar ile deriniz mikrop ve bakterilerden arındırılmış olur. Bu sayede hem deriniz canlanıp beslenir, hemde kıl batması olmaz. Bu iki yağın ortak özellikleri yara tedavisinde kullanılması, sivilceleri yok etmesi, kıl batıklarını temizlemesi, yanık tedavisi, deri hastalıklarını tedavi etmek gibi bir çok hastalığa şifa olmasıdır. Nemlendirici ve cilt besleyici özellikleri de vardır.
Epilasyon sonrası kıl çıkarken kıl batması olmuşsa bunu temizlemelisiniz. Bunu yaparken kaşımamalı ve bu bölgede bir yaraya neden olmamalısınız. Genelde kıl batıkları banyo sonrası deri yumuşamış, kıl gözenekleri açıkken yapılır. Alkol ile cımbız silinir ve kıl batığındaki kıl çekerek çıkarılır. Mikrop kapmaması için de çay ağacı yağı yada lavanta yağı  ile silinir. İsterseniz alkol ile de silebilirsiniz. Bu bölge sık sık silinirse mikrop kapması engellenir.

Hiç yorum yok