Vajina Daraltma İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli? - kadinvsaglik.com

Vajina Daraltma İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Kadınların önem verdiği konuların başında gelen vajina sağlığı ve görüntüsü oldukça hassas bir konudur. Çünkü kadının cinsel yaşamından başlayarak partnerine karşı soğumasına hatta cinsel sorunlar yaşamasına kadar uzayan sancılı bir süreci beraberinde getirir. Çeşitli öz güven eksiklikleri de aynı şekilde bu sorunların doğmasına neden olabilir. Bundan dolayı tedavi edilmesi oldukça gereklidir. Vajina daraltma veya düzenleme işlemleri sonucunda bu sorunların ortadan kaldırılması mümkündür. Ayrıca beraberinde vajina sağlığınızın daha iyi olması şeklinde sonuçlar da elde edilir. Bundan dolayı mutlaka uzman birisinden yardım ve görüş almak yerinde olacaktır.
vajina daraltma işleminden sonra nelere dikkat edilmeli

Vajina Daraltma Nedir?

İç dudakların sarkması veya uzun olmasından kaynaklanan sorunların düzeltildiği, genişleyen vajinanın daraltıldığı bir operasyondur. Operasyon sonucunda görüntü olarak başarılı düzeltme ve küçültme işlemleri elde edilir. Ek olarak vajinanızın daha sağlıklı olması, uzun dudak sorununun neden olduğu problemlerden kurtulması da mümkündür. Vajina daraltma işlemi herhangi bir risk de içermez.

Vajina Daraltma Neden Yapılır?

Vajina daraltma iç dudaklardan dolayı sorun yaşayan hastaların genellikle başvurduğu yollardan bir tanesidir. İdrar yollarından sık şekilde rahatsız olma, akıntı sorunlarının diğer kadınlara göre daha fazla olması ve görüntünün kadını rahatsız etmesi gibi temel nedenlerden dolayı tedaviye başlanır. Partnerinden soğuma veya bikini bile giyememe sorunu yaşayan kadın estetik olarak bu yola başvurur.

İşlem sırasında yapılacak küçültme ve kesme işlemlerinden dolayı ameliyat yapılması gerekir. Bu operasyon da diğerleri gibi normal ameliyat riskine sahiptir. Bakire olan kadınların bile rahatlıkla bu işlemleri yaptırması söz konusudur. Çünkü çocuk doğurma veya bekaretle alakalı herhangi bir durum yaşanmaz. Ameliyattan sonra doktorun önerilerinden çıkmamak ve olabildiğince dikkatli olmak önerilir. Komplikasyon oluşmaması ve sürecin en sağlıklı şekilde atlatılması için doktor kontrolü de önemlidir.
Vajina Daraltmadan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Vajina Daraltmadan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Vajina daraltma işleminden sonra doktorun bir hafta sonra kontrol için çağırması beklenir. Bu sırada ağır kaldırmama gibi bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Ayrıca idrar yollarınızın üşütülmemesi ve hijyene daha fazla önem verilmesi gerekir. Gerekli olması halinde doktorunuzun da belirteceği gibi bir kaç hafta cinsel ilişkiden uzak durmanız gerekebilir. Operasyon sonrası az miktarda ara kanamaların görünmesi normaldir. Aksi olması halinde bir sorunun varlığından şüphelenmelidir. Operasyondan sonra düzenli şekilde antibiyotik kullanılması önerilir. Ameliyat sonrası oluşabilecek ağrılar için ise ağrı kesici kullanımında sorun yoktur.

Hiç yorum yok