Kantaron Yağı Makat Çatlağına İyi Gelir mi? - kadinvsaglik.com

Kantaron Yağı Makat Çatlağına İyi Gelir mi?

Makat Çatlağına Ne İyi Gelir?

Makat Çatlağına Ne İyi Gelir?

Kantaron yağı makat çatlağına iyi  gelir mi sorusu makat çatlağı çeken kişiler tarafından çok sorulmaktadır. Makat çatlağı katı dışkılama sonucu makat bölgesindeki dokuların hasar görmesi sonucu yırtılma ile oluşmaktadır. Kaşıntı, kanama, şişme, akıntı, ağrı makat çatlağı belirtileri arasındadır. Yüzeyde başlayan makat çatlakları ilk bir hafta içerisinde iyileşerek geçer. Bazı durumlarda iyileşme göstermez ve alt kas yapısına kadar inerek derinleşebilir. Makat çatlağı eğer 6 haftayı yani bir buçuk ayı geçmiş ise kronikleşmiş demektir ve mutlaka tedaviye ihtiyacı vardır.
Makat çatlağı mutlaka tedavi edilmesi gereken cilt problemlerinden biridir. Tedavi edilmez ise makat apsesi gibi önemli bir hastalığa neden olur. Bunun yanında makat fistülü ve makat daralması gibi bazı sorunlara da neden olur. Makat çatlağı oluşmasının en büyük nedeni katı dışkılamadır. Kabızlık çatlağın oluşmasında çok büyük rol oynar. Çatlak oluşur oluşmaz tedavi edilmelidir yoksa kronikleşerek bir ömür boyu kişiyi rahatsız edebilir. Bazı çatlaklar ise ancak ameliyatla tedavi edilirler.
Makat çatlağı bitkisel olarak da tedavi edilmektedir. Bunlardan en bilineni zeytin yağı  ve kudret narıdır. Bitkisel yağların iyileştirici ve tedavi edici özellikleri vardır. Özellikle cilt hastalıklarında çok etkilidir. Bir çok bitkisel yağ antiseptik özellikte olup yara tedavisinde çok etkilidir.
Kantaron Yağı Makat Çatlağına İyi Gelir mi?

Kantaron Yağı Makat Çatlağına İyi Gelir mi?

Kantaron yağı çok özel ve şifalı yağların en başında gelmektedir. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde çok hızlı yara iyileştirme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda bu yağ kan durdurucu yani kanamayı kesici özelliktedir. Damar büzücü etkiye sahip olan yağ kanayan yaralara kan durdurucu olarak sürülmektedir. Bunun yanında yara tedavilerinde çok hızlı iyileştirme gücü olduğu için çok kullanılır. Kantaron yağı biraz pahalı yağlar arasında olmasının sebebi ise çok zor elde edilmesidir.
Basur tedavisinde de etki kullanılan kantaron yağı makat çatlağı tedavisinde en etkili ilaçlar arasındadır.

Makat Çatlağında Kantaron Yağının Kullanılışı

Gün içerisinde bir pamuğa kantaron yağından sürün ve makat çatlağına sürün. Bu uygulamayı en az gün içerisinde 4-5 kez yapın. Özellikle yatmadan önce mutlaka sürerek yatın. Bir hafta içerisinde yaranın geçmeye başladığını fark edeceksiniz. Basur yani hemoroid var ise ona da bu yağdan sürmelisiniz. Bu yağ özellikle hemoroid tedavisinde çok etkili olmaktadır. Meme yani oradaki şişliklerin zamanla küçülmesinde çok etkilidir. Kanama olan yaralardaki kanama şikayetleri azalacaktır.
Sarı kantaronu da çay olarak demleyerek içebilirsiniz.  Çok faydalı olan kantaron basur olmak üzere bir çok hastalığa şifadır. Bir fincan sıcak su içerisine bir tutam kantaron koyup 10 dakika demlendikten sonra onu çayı içmeniz çatlak ve basura çok faydalıdır.
Tuvalet temizliğine çok dikkat edilmelidir. Çatlak olan dönemlerde yediklerinize özellikle çok dikkat etmek zorundasınız. Katı gıdalar almamaya ve kabız olmamaya özen göstermelisiniz. Bol lifli gıdalar, baklagiller, meyve ve sebze ağırlıklı beslenilmelidir. Mutlaka günde 2 litre su içilmelidir.
Kantaron yağı tüm cilt hastalıklarında kullanılan şifa yüklü mucizevi bir yağdır. Özellikle cilt yaraları, sivilceler, egzama, mantar, yanıklar olmak üzere bir çok yara ve cilt hastalığı üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Kanamalı yaralarda kanı durdurmak üzere kullanılır. Ağzı kesici özelliği ile sırt, bel, boyun ağrılarında ağrı kesici olarak sürülür. Faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan yağ bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
Sarı kantaronun faydalarını yazdığımız makalemiz size bu konu ile çok daha faydalı bilgiler verecektir.

Hiç yorum yok