Derin Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır? - kadinvsaglik.com

Derin Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Patlıcan Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda patlıcan nasıl saklanır, nelere dikkat etmeliyiz? Bir çok kişi yaz aylarında aldıkları taze sebzeleri kışın yemek yapmak üzere derin dondurucuya koyarlar. Kışın ellerinin altında olan bu sebzeler ile yemekler yapılır. Domates, patlıcan, taze fasulye gibi bir çok sebze derin dondurucuda çok rahatlıkla saklanmaktadır. Çıkardığınız zaman ise ilk koyduğunuz tazelikte yemeklerinizi yapabilirsiniz. Derin dondurucuda karnıyarık, kızarmış patlıcan yada közlenmiş olarak patlıcanlarınızı çok rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Derin dondurucuda patlıcan bir çok şekilde saklanabilir. Yapacağınız yemekte nasıl kullanmak istediğiniz ile alakalı olarak işlem yapmanız gereklidir. Patlıcan közlenerek, uzun uzun, dilim dilim yada küp küp kızartılarak yada  karnıyarık şeklinde hazırlanarak saklanabilir.
Derin Dondurucuda Patlıcan Karnıyarık Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Patlıcan Karnıyarık Nasıl Saklanır?

Karnıyarık yapımında patlıcanımızı yaptığımız gibi alacalı soyarız ve tuzlu suda bir saat kadar bekletiriz. Acı suyu çıkan patlıcanlarımızı kurulayarak bol yağda her yeri kızarana kadar kızartırız. Patlıcan derin dondurucuya kızartıldıktan sonra konmaktadır. Bir tabak içerisine kağıt peçete koyarız ve yağını aldırırız. Patlıcanların soğumasını bekledikten sonra buzdolabı poşetlerine bir yemeklik şekilde, yemekte kaç adet kullanacaksanız o adette koyarız.
Patlıcanlar iyice soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine konur ve iyice bağlanır. İçerlerine hava girmemelidir. Hatta iki adet poşete koyabilirsiniz. Derin dondurucu kısmına üst üste koyarak dizebilirsiniz.
Karnıyarık yapacağınız zaman dolaptan çıkarın ve bir miktar buzunun çözülmesini bekleyin. Buzu çözülen karnıyarıklık patlıcanlarınızı aynen normalde yaptığınız gibi doldurarak pişirmek üzere hazırlayabilirsiniz.
Derin Dondurucuda Kızarmış Patlıcan Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Kızarmış Patlıcan Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda patlıcan oturtma için yapacağınız küp küp yada dilim şeklinde doğradığınız patlıcanlarda çok rahatlıkla saklanmaktadır. Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin. Tuzlu suda bir saat kadar beklettikten sonra suyunu süzdürerek kızgın yağda kızartın. Bir kap içerisine kağıt peçete koyarak yağını alın ve yemekte kullanacağınız ölçüde patlıcanı buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Burada önemli olan soğuduktan sonra koymanız ve poşetin hiç hava almamasıdır. Mümkün ise iki poşet kullanın ve havasını iyice alın.
Derin dondurucudan çıkardıktan sonra bir miktar açılmasını bekleyin ve içini hazırladığınız yemeğinizin üzerine patlıcanları da koyarak pişirmeye başlayabilirsiniz.
Derin Dondurucuda Közlenmiş Patlıcan Nasıl Saklanır?

Derin Dondurucuda Közlenmiş Patlıcan Nasıl Saklanır?

Derin dondurucuda közlenmiş patlıcan çok rahatlıkla saklanmaktadır. Közlenmiş patlıcanla yapabileceğiniz salatalar ve yemekleri dondurucuda sakladığınız patlıcanla yeni közlemişsiniz gibi yapabilirsiniz. Hem zamandan tasarruf sağlarken, hemde elinizin altında kullanabileceğiniz yemekliğiniz olmaktadır. Közlenmiş patlıcanlarınızı ister ocağın üzerinde közleyerek, isterseniz fırında közlemeniz mümkündür. Fırını en son derecede ısıtıp patlıcanlarınızı da tepsiye dizdikten sonra fırına verip iyice pişmesini bekleyin. Közlenen patlıcanlar kendini belli ederek ayrılmaya, kabukları çatlamaya başlarlar. Bir çatal yardımı ile yumuşayıp yumuşamadığına, iyice pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Pişen patlıcanları bir müddet soğuttuktan sonra soyup bir kap içerisine alabilirsiniz.
Ocak üzerinde közlemek isterseniz patlıcanları çevirerek ocakta pişirin. Közlenen patlıcanlarınızın kabuklarını soyduktan sonra soğuması için bir kenara alın. Soğuyan patlıcanları iyice bıçak yardımı ile kesip, buzdolabı poşetlerine istediğiniz ölçülerde koyarak ağzını sıkı sıkı bağlayın. İçerisinde hava kalmasın ve içerisine hava girmemelidir. Buzluk kısmına yerleştirerek kullanacağınız zaman çıkarabilirsiniz. Közlenmiş patlıcanlar buzluktan dışarı çıktığında önce buzdolabında bir iki saat kalmalı, sonrasında iyice buzu çözüldükten sonra istediğiniz salatada kullanabilirsiniz.
İstediğiniz zaman kullanmak üzere hazırladığınız patlıcanlarınız yeni yapmış gibi tazelikte olmaktadır. Önemli olan içlerine hava girmemesidir. Buzluk kısmına koyarken de mutlaka soğuk olmasıdır. Kullanacağınız zaman ise önce buzdolabının sebze koyduğunuz raflarına koyarak orada buzunun çözülmesini sağlayın. Sonrasında yeni yapmışsınız gibi elinizin altında olacaktır. İsterseniz yemeğinizde kullanacağınız domates ve biberleri de patlıcanlarınızın içerisine ekleyerek saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok