Boşanma Avukatı Gözüyle Sanal Boşanma Duruşması - kadinvsaglik.com

Boşanma Avukatı Gözüyle Sanal Boşanma Duruşması

Boşanma Avukatı gözüyle Sanal Boşanma Duruşması

Bu makalemizde boşanma avukatı gözüyle sanal bir boşanma davası duruşması yapacağız. Öncelikle belirtmek isteriz ki boşanma davasında davacı taraf hakimin sağ tarafında davalı taraf ise hakimin sol tarafında durmaktadır. Boşanma avukatı olarak hangi boşanma nedenine dayanılmışsa iddialar hakim tarafından karşı tarafa okunur. Sanal boşanma davasında biz sadakat yükümlülüğüne aykırılık nedeniyle açılan bir boşanma davasını konu alacağız. Hakim söze başlar bu aşamada davacının iddiaları beyan edilir. Hakim; Davacı vekilinin duruşmada alınan imzalı beyanlarında, dava dilekçesini aynen tekrar ettiklerini, taleplerinin boşanma, maddi, manevi tazminat ve velayete ilişkin olduğunu, müşterek çocukların babanın yanında olduğunu, davalının da velayetin davacı müvekkiline verilmesini kabul ettiğini, davalının taleplerinin usulüne uygun açılmış bir dava olmaması nedeni ile taleplerinin dikkate alınmamasını talep ettiklerini, dilekçe ve ekindeki çocukların gönderdikleri mesajlar ile dilekçedeki 3.şahıslar ile cinsel içerikli konuştuğunu beyan ettiğini, whatsapp numaraları ile konuşulan telefon numaralarının örtüştüğünü, davalı tarafın delil ve tanık bildirmediğini, tüm iddiaları doğrultusunda karar verilmesini, davalının olayları ikrar ettiğini, ağır kusurlu olduğunu, davalının kusurlu hareketleri nedeni ile evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını, davalının müvekkilini birden fazla şahısla aldattığının sabit olduğunu, bu sebeple tarafların boşanmalarına davalının nafaka, tazminat gibi tüm taleplerinin reddi ile davalarının kabulüne karar verilmesine, çocukların babanın yanında kalmak istediklerinden çocukların velayetinin babaya verilmesine karar verilmesini talep ettiklerini, beyan etmiştir.
boşanma avukatı gözüyle sanal boşanma duruşması
Davalının duruşmada alınan imzalı beyanında, yazılı beyanlarını tekrar ettiğini, karşı taraftan boşanmak istediğini, maddi taleplerini saklı tuttuğunu, ziynet eşyalarını istediğini, beyan etmiştir. Davacı tanıklarının duruşmada alınan imzalı beyanlarında, tarafların 14-15 yıldır evli olduklarını, davalının telefonda başkaları ile mesajlaştığına şahit olduklarını, son yaşanan olayda davacının kavun aldığını ve davalıdan kavun kesmesini istediğini, davalının işim var kesemem dediğini, aradan 10 dakika geçtiğini, davacının davalıya bakmak için kalktığında davalının elinde telefonu gördüğünü, taraflar bağırışınca yanlarına gittiklerini, davacının davalının telefondaki mesajları gösterdiğini, ''şuan kocam evde, sonra ara'' yazdığını, davacının sinirlendiğini, evden çıktığını, davalının babası geldiğini, davalının bir hata yaptım diyerek durumu kabul ettiğini, babasının bayıldığını, davalının babasının davalıyı alıp götürdüğünü, davalının davacıyı da müşterek çocukları da arayıp sormadığını, beyan etmişlerdir.

Tarafların müşterek çocuklarının duruşmada alınan beyanlarında, babalarıyla ve babaanneleriyle oturduğunu, halinden memnun olduklarını, anneleri ile görüşmediklerini, babalarıyla kalmak istediklerini, beyan etmişlerdir.

Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, davacının açmış olduğu davasının evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dayalı çekişmeli boşanma davası olduğu anlaşılmış, davacı tarafın beyanları alınmış, zapta geçilmiştir. Davalı taraf davaya cevap vermiş, ancak verilen kesin süre içerisinde delil ve tanık bildirmemiştir. Davacı tanıklarının duruşmada alınan imzalı beyanlarında davacının iddialarını destekler mahiyette beyanlarda bulundukları, davalının sadakatsizliğine ilişkin yaşanan son olaylarda mesajları birebir gördüklerini beyan ettikleri anlaşılmıştır. Tarafların müşterek çocuklarının duruşmada alınan beyanlarında ise davacı babaları ile yaşadıklarını ve buna devam etmek istediklerini beyan ettikleri anlaşılmıştır.
sanal boşanma duruşması
Dosya içeriği beyanlar, toplanan deliller ve dinlenen tanıklar kapsamında taraflar arasındaki evlilik birliğini temelinden sarsan olaylarda davalının ağır kusurlu olduğu yönünde mahkememizde kanaat oluşmuş, yine tanık anlatımları ve dosya içeriği beyanlar çerçevesinde evlilik birliğinin devamında taraflar açısından korunmaya değer bir yararın da kalmadığı anlaşılarak 4721 Sayılı MK'nun 166/1 maddesi gereğince tarafların boşanmalarına karar vermek gerekmiş, davalının velayete ilişkin talebinin olmaması, tarafların müşterek çocuklarının da davacı baba ile yaşamaya devam etmek istediklerini beyan etmeleri kapsamında velayetlerinin davacı babaya verilmesine, evliliğin sona ermesi sebebi ile davalı tarafın kusuru evlilik birliğinin temelinden sarsacak mahiyetindeki davranışlarının davacının kişilik haklarına yapmış olduğu saldırı ve tarafların ekonomik sosyal durumları birlikte değerlendirildiğinde kusursuz taraf olarak değerlendirilen davacının talep etmiş olduğu maddi manevi tazminat talepleri 4721 sayılı TMK'nun 174/1-2 maddeleri gereğince mahkememizce kısmen kabul edilerek davacı yararına 10.000,00-TL manevi tazminata, evlilikten beklenen faydadaki azalım birlikte değerlendirildiğinde 3.000,00-TL maddi tazminata hükmolunmuş, söz konusu tazminat miktarının zenginleşmeye sebebiyet vermemesi ile birlikte davalı açısından büsbütün yıkıma neden olmayacak aralıkta bulunması ve MK da belirtilen hakkaniyet ilkesi hususları değerlendirilmiş ve dosya kapsamı bu şekilde aşağıdaki gibi hüküm altına alınmıştır. Velayeti babaya verilen müşterek çocuğun her ayın 1 ve 3 haftası Cumartesi saat 10.00 Pazar saat 18.00 arası, dini bayramların 2. günleri aynı saatler arası, okulların yarı yıl tatilinin ilk haftası Pazar saat 10.00 takip eden pazar saat 18.00 arası ve her yıl 1 Temmuz saat 10.00, 31 Temmuz saat 18.00 arası annesi yanında kalması suretiyle kişisel ilişki kurulmasına,Evliliğin sona ermesi sebebi ile davalı tarafın kusuru evlilik birliğinin temelinden sarsacak mahiyetindeki davranışlarının davacının kişilik haklarına yapmış olduğu saldırı ve tarafların ekonomik sosyal durumları birlikte değerlendirildiğinde, takdiren 10.000,00-TL manevi tazminatın davalıdan alınarak, davacıya verilmesine, Fazlaya ilişkin taleplerin Reddine,Tarafların ekonomik sosyal durumları, tarafların kusuru, evlilikten beklenen faydadaki azalım birlikte değerlendirildiğinde, takdiren 3.000,00-TL maddi tazminatın davalıdan alınarak, davacıya verilmesine, Fazlaya ilişkin taleplerin Reddine şeklinde hüküm kurularak davacı taraf açmış olduğu boşanma davasını kazanmıştır. Görüldüğü üzere boşanma avukatı olarak iddiaları ispat bakımından davacı taraf tüm delilleri dosyaya sunmuş ve davayı kazanmakla kalmamış aynı zamanda maddi ve manevi tazminat kazanmıştır. Boşanma avukatı olarak kaleme aldığımız makaleler ve de boşanma nedenleri konusunda ayrıntılı bilgi için https://www.yilmazyalcin.av.tr/bosanma-avukati-istanbul sayfamızı takip edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Boşanma avukatı arayışında avukat beyle bu yazı sayesinde tanıştım sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinde başarılı düzgün bir avukattır. İnşallah mahkemenizde hayırlısı ile sonuçlanır.

      Sil
  2. Avukat bey birşey sorabilir miyim?Çekişmeli boşanma davasını anlaşmalı boşanma yapmak için ne yapmalıyım?Sizinle nasıl iletişime geçebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makalenin sonunda avukat beyin sitesinin linki vardır. Oradan kendisine ulaşabilirsiniz.

      Sil