Müziğin Ve Masalın Çocuğun Gelişimine Etkisi - kadinvsaglik.com

Müziğin Ve Masalın Çocuğun Gelişimine Etkisi

masalın çocuğun gelişimine etkisi

Masalın Çocuğun Gelişimine Etkisi

Masalın çocuğun gelişimine etkisi sanıldığının aksine çok fazladır. Dil aracılığı ile olayların, duygu ve düşüncelerin biçimlendirme sanatına edebiyatta masal denmektedir. Masallar 2 ile 14 yaş gurubu çocuklarda çok önemlidir. Özellikle okul öncesi dönemde masalların çocuklar üzerinde olumlu etkisi vardır. Müziğin çocuğun gelişimine etkisi de en az masal kadar fazladır. Bu nedenle çocuk masalları ve çocuk şarkıları çocuğun gelişimi için çok önemlidir.
Çocuklar dinledikleri masallarla doğru ve yanlışı birbirinden ayırt edebilir. Masal karakterleri hakkında hayal kuran çocuklar onların davranışları ile iyi ve kötüyü birbirinden ayırabilir. Masallarda her zaman iyi olanın kazandığı, sabırlı olan kişilerin sonunda isteklerine kavuştukları, hiç bir zaman yapılan iyiliğin karşılıksız kalmayacağını, beden gücündense zeka gücünün her şeyden önemli olduğu, arkadaşlığın önemli olduğu, sevginin her zorluğu yeneceği ve her şeyden değerli olduğunu, birlikte çalışarak her güçlüğün yenilebileceği, hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmamalı, her zaman iyiliğe giden yolun bir şekilde bulunabileceği, elinden geldiğini yapmak gerektiği, her zaman güçlü olmak gerektiği, başarıya ulaşmanın yolları olduğu örnekler ile anlatılarak çocuklara mesajlar vermektedir. Bu şekilde çocuklar iç dünyalarında olumlu yönlendirilir. Çocuklar iyi ve doğruyu en çok masallarla öğrenir. İç dünyasında kendini masal kahramanı ile özdeşkeştirerek kendi de olsa aynı şeyleri yapacağını düşünür. Bu nedenle masallar çocukların iç dünyalarını iyiye ve güzele yönlendir. Çünki bütün masalların kahramanları hep iyidir.
çocuk masalları

Çocuk Masalları

Bir çok eski masal yanında günümüz teknolojisinde animasyon şeklinde İnternet'ten çocukların izledikleri masallar ve müzikler vardır. Çocuk gelişimini olumlu yönde etkileyen bu animasyonlar dikkatli seçilmelidir.
Teknoloji ile iç içe yaşadığımız şu günlerde çocuk masalları, animasyonlar, çocuk müziklerinden çocuklarımızı kısıtlamak artık mümkün değildir. Aksine doğru yönlendirerek çocukların iç dünyasında güzele ve doğruya onları yönlendirmeliyiz. Sevimli arkadaşlar edinerek onları taklit ederek çocukların zihin ve ruh gelişimini iyi yönde etkilememiz mümkündür.
Çocuk masalları youtube kanalında Kondosan kanalında bir çok masal ve animasyon vardır. Sizlere çocuklarınızı doğru yönlendirebileceğiniz, seçtiğiniz çocuk masalları ve çocuk müzikleri ile çocuklarınızın gelişimine doğru yön verebilirsiniz.
müziğin çocuğun gelişimine etkisi

Müziğin Çocuğun Gelişimine Etkisi

Okul öncesi eğitim dendiğinde aklımıza ilk gelen  ana okullarıdır. Okul öncesi  3-6 yaş grubu çocuklara yeteneklerinin ortaya çıkması, daha biçimli bir eğitim verilmesi, arkadaşlık ilişkileri, toplumda davranış şekilleri, grup halinde iş yapabilme becerisi, zeka düzeyinin saplanması gibi çok yönlü eğitim verilir. Özellikle okul öncesi çocuklarda, müziğin çocuğun gelişiminde etkisi çok fazladır.
Çocuğun ruhsal gelişimini çok fazla etkileyen müzik, psikolojik gelişimini de etkilemektedir. Müzik ile ruhsal doyuma erişen çocuk çok daha sağlıklı bir birey halini alır.
Müzik bir anlatım, kendini ifade edebilme yoludur. Aslında kitle iletişim araçlarından biri olan müzik ile çocuk kendini çok daha güzel ifade edebilir. Çocuk yaşamı anlama, düşünme sistemini geliştirme, yaratıcılığını arttırma konusunda müzikten yardım alır. Çocuk şarkıları dinlerken ve söylerken mutlu olur. Çocuğunun gelişimine önem veren her anne baba çocuğunun müzikle iç içe olmasını sağlamalıdır.
çocuk şarkıları

Çocuk Şarkıları

Çocuk şarkıları çok fazla ve çeşitlidir. Onların gelişimi için en ideal çocuk şarkılarını günümüz teknolojisinde çok rahatlıkla erişebilirsiniz. Sizlere önereceğimiz Kondosan youtube kanalında bulabilirsiniz. Bücür kedi çocuk şarkıları, çocuklarınızın gelişimi için çok faydalı olacaktır. Anlatılan çocuk masalları ve söylenen çocuk şarkıları çocukların ilgisini çekecektir. Çocuklarınızın doğru eğitilebilmesi için seçici olmak çok önemlidir. Bu nedenle sizler için yaptığımız araştırmalar sonucu öneride bulunmaktayız.
Çocuklarımıza bol masal anlatalım, anlatamıyor isek onların bol bol masal dinlemesine izin verelim. Mümkün olan her fırsatta onların şarkı söylemesini ve çocuk şarkıları dinlemesini sağlayalım. Elbette devamlı şekilde değil kısıtlamalar koyarak yapalım. Ama bunu yaparken de doğru ve düzgün kanallardan buna erişmek çok önemlidir. Çocukları yönlendirirken seçici olmak şarttır.  Önereceğimiz çocuk masalları ve çocuk şarkıları çocuklarınızın ilgisini çekecek ve doğru yönde eğitilmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok