Katmer Poğaca Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Katmer Poğaca Nasıl Yapılır?

Katmer Poğaça Tarifi
Katmer Poğaça Tarifi

Katmer poğaça nasıl yapılır? Evde kıtır kıtır, kat kat aynı milföy hamurundan yapılmış gibi katmer poğaça tarifi yapımının kolaylığı ve lezzeti ile sık yaptığınız tariflerinizin arasında yer alacaktır. Görenlerin hayran kaldığı poğaça çok dayanıklı ve uzun süre de bayatlamadan kalabilmektedir. Gerçi bu poğaça o kadar güzel oluyor ki evde kiler uzun süre kalmasına izin vermeyecektir.

Katmer Poğaça Malzemeleri

  • 1 bardak su
  • 1 yaş maya
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterli miktarda un
  • Aralara sürmek için tereyağı yada margarin
  • 2 adet yumurta

İç Harç Malzemeleri

  • Genelde peynirli yapılan bu poğaçaya istediğiniz iç harcı koyarak yapabilirsiniz.
Katmer Poğaça Yapımı

Katmer Poğaça Yapımı

Katmer poğaça için öncelikle hamurumuzu yoğurmamız gereklidir. Bir bardak ılık su içerisine mayamızı koyalım ve 2 yemek kaşığı şeker ilave ederek mayanın aktif hala gelebilmesi için bir kaç dakika bekleyelim. Mayamız eriyip hafif kabarmaya başladığında içerisine sütümüzü, yumurta beyazlarını ve tuzu koyalım. Yavaş yavaş un ilave ederek poğaçamızın hamurunu yoğuralım. Bir miktar katı bir hamur olması gereklidir. Elinize yapışmayacak kadar katılıkta olması yeterli olur. Hamurumuzu bir kenara koyalım ve bir saat kadar dinlenerek kabarmasını bekleyelim.
Yağımızı önceden bir kenara koyalım ve oda sıcaklığında erimesini sağlayalım. Akşamdan tezgah üzerine koyarsanız istediğimiz kıvamda olmasını sağlayacaktır. Yağı ocakta eritmeyin. Oda sıcaklığında erimiş olması gerekiyor.
Katmet Poğaca Nasıl Yapılır

Katmet Poğaca Nasıl Yapılır?

Hamurumuz kabardığında  6 yada 8 parça halinde ayırın. Bezeleri tabak büyüklüğünde bol unla açın. Çok büyük olmasına gerek yok. Hepsinin arasını oda sıcaklığında olan yağ ile bir güzel yağlayalım ve üst üste koyalım. Üst üste konan hamurları oklava yardımı ile çok bastırmadan yavaş yavaş açarak büyütelim. Açılabildiği kadar açın ve büyük bir yuvarlak haline getirelim. Yuvarlağımızı önce 4 eşit parçaya sonra her parçayı da 4' e bölerek ayıralım.
Görünümü aynen bir pizza gibi olmalıdır.
Her parçanın kalın olan tarafına iç harcımızı koyarak rulo gibi saralım. Görüntüsü aynen bir kruvasana benzeyecektir. Bu arada kruvasan da bu şekilde yapılmaktadır. Hamuruna tuzu çok az atılır ve içerisine çikolata sürülür. Katmer poğaçalarımızı tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürerek tepsi içerisinde mayalanmasını sağlamak için bir miktar tepside bekleterek 200 derecede ki fırında pişirelim.

Hiç yorum yok