Bayan Saç Modelleri Ve Saç Renkleri - kadinvsaglik.com

Bayan Saç Modelleri Ve Saç Renkleri

Bayan Saç Modelleri Ve Saç Renkleri

Bayan Saç Modelleri Ve Saç Renkleri

Kadınlar saç güzelliğine çok önem vermektedir. Saç renklerinde değişim yapar, olmasını istediği yada beğendiği bir çok rengi saçları üzerinde denerler. Saç renkleri ve özellikle saç modelleri kadınların zorlandığı secim yapmakta kararsız kaldıkları konular arasındadır. Birbirinden farklı bir sürü renk ve çok değişik saç modelleri vardır. Özellikle saç kesimi bir kadının güzelliğine güzellik katan, yüzünün tam ortaya çıkmasını sağlayan etkenlerdendir. Bir kadın saç kesimini ve saç rengini değiştirdiği anda bambaşka bir kadın haline gelebilir.
Kadınlar ilk çağlardan bu yana saçları ile oynamayı çok severler. Özellikle ilk çağlarda yapılan saç örgüsü bilinen en eski saç modelidir. Bunun yanında çok eski çağlardan beri saçlarının rengini değiştirmek isteyen kadınlar kınaya başvurmuşlardır. Oysa ki saç boyalarının çıkması ile özellikle beyaz saçlarını kapamak isteyen bayanlar değişik renklerdeki saç boyalarını tercih etmektedir.
Saç boyaları beyaz kapamakta ve saç renginin değişmesini sağlamakta çok başarılıdır. Son yıllarda boyama tekniklerindeki değişim ile bir çok renk çok başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bazen bir kaç işlem ile yapılan renkler, renklere verilen gölgeler ve aydınlatmalar ile saçlar harika bir görünüme kavuşur.
Saç modelleri ise kadınların olmazsa olmazıdır. Kısa saçlara yapılan toplama teknikleri, uzun saçlara yapılan topuzlar, fönler, bukleler kadınlarda vazgeçilmezlerdir. Kendini güzel hissetmek isteyen bir kadın önce saç rengini değiştirmektedir. Saçlar kadın güzelliği için son derece önemlidir.
Saç Modelleri

Saç Modelleri

Saç modelleri de aynı makyaj çeşitleri gibi modaya göre her yıl değişim göstermektedir. Uzun saç modelleri ile kısa saç modelleri birbirinden farklılıklar göstermektedir. Her yıl trend olan modellerin yanı sıra klasik modeller de çok fazla tercih edilir. Saç modelleri kesim ve şekillendirme olarak ikiye ayrılmaktadır. Model verilirken kesim çeşitleri ve şekillendirme modelleri ile çeşitlilik gösterir. Bu nedenle her yıl kesim ve şekillendirme konusunda farklı modeller moda olmaktadır.
Kısa Saçlar
Kısa saç modelleri çok kullanılan modeller arasındadır. Özellikle son senelerde kısacık kestirilen saç modelleri çok modadır. Bir çok ünlünün de tercihi kısa saç rahatlığı yönündedir. Toplama teknikleri, topuz modelleri ile de farklılıklar gösterir.
Uzun Saç Modelleri
Uzun saçlar klasik sevenlerin ve bir çok kadının tercihidir. Uzun saçlardan vazgeçemeyen kadınlar saç şekillendirme konusunda farklı modelleri tercih ederler. Kimisi toplayarak çıkarken, kimi kadınlar ise uzun saçlarında topuzu tercih etmektedir. Rahatlığına önem verenler ise saçlarını salar ve uzun saçları ile çok daha havalı görünürler.
Saç Şekillendirme
Saç şekillendirme öncelikle saçın uzunluğu ile alakalı bir durumdur. Uzun saçlar topuz, fön, at kuyruğu, örgü, bukleli saç modelleri ile çeşitlilik gösterir. Özel günlerde yapılan saç modelleri ile gündelik saç modelleri birbiri ile farklıdır. Kısa saçlar için ise değişik topuz ve toplama şekilleri vardır. Saçlara takılan toka çeşitleri, topuzlarda kullanılan aksesuarlarda da çok çeşitlilik göstermektedir.
Saç Renkleri

Saç Renkleri

Doğal saç renginden sıkılan değişik renklerde saçlarını boyamak isteyen kadınlar için saç boyaları çok fazla çeşitlilik göstermektedir. Özellikle saçlarında beyaz olan kadınların bu beyazlardan kurtulmak için değişik saç renklerini kullanmaktadır. Saç renkleri ana renkler ve ara renkler olmak üzere ikiye ayrılır. Ana renkler 1 den 9'a kadar siyahtan başlayıp, kahve, kumral ve sarıya doğru giden renklerdir. Ara renkler ise ana renkler arasında oluşturulmuş olan yüzlerce renkten oluşmaktadır. Her sene bu yüzlerce renkten birileri çok daha trend olmaktadır.
Son senelerde gri ve tonları son derece moda saç renkleri arasına girmiştir. Gençlerin özellikle tercihi ise mavi, yeşil, mor gibi değişik renklerin saçların bazı buklelerinde yada tamamında kullanılmasıdır. Çok değişik olan bu renklerle kadınlar ve genç kızlar yeni bir moda akımı yaratmışlardır.
Saç boyama teknikleri arasında saçların tamamının aynı renkte boyanması haricinde ara ara atılan röfleler, uçlara atılan renkler gibi ışıltılı ve gölgeli saçlar her dönem modadır.

Hiç yorum yok