Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler - kadinvsaglik.com

Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Bahçe dekorasyonu için pratik fikirler bulabilmek için öncelikle bahçenizi ne amaçlı kullanacağınıza karar vermeniz gereklidir. Bahçe dekorasyonu için en önemli nokta planlamadır. Yaz kış oturacağınız bir bahçeniz varsa Dünya'nın en şanslı insanısınız demektir. Bahçesinde yaz günlerinde oturabilecek kişiler için küçük dokunuşlarla harika bir mekan tasarlamak mümkündür. Bahçenizde bir çay yada kahve keyfi yapmak, kitap okumak yada misafirlerinizle sohbet edebileceğiniz mekanlar yaratmak mümkündür. Güneşin ve açık havanın keyfini çıkarmak yada evinizin bahçesini güzelleştirerek görsel olarak şık güzel bahçeler yaratmak için öncelikle bahçenizi ne amaçlı kullanacağınıza karar vermelisiniz.
Bahçeniz küçük yada büyük mü?  Bahçenizde çiçek mi yetiştirmek istiyorsunuz yoksa bir masa sandalye koyarak kendinize oturacağınız alan mı yaratmak istiyorsunuz? Aldığınız karar neticesinde uygulamaya geçebilirsiniz. Öncelikle oturma alanınızı belirleyin. Bu alanı belirledikten sonra geri de kalan alanı nasıl değerlendirebilirim ona bakın.Büyük bir bahçeye sahip kişiler bu bakımdan çok şanslılar.
Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyonu

Bahçede oturma alanı belirlendikten sonra yaz kış oturmak istiyorsanız üzerini kapamalı yada ona uygun bir tasarım geliştirmelisiniz. Bu alanın metre karesini iyi belirledikten sonra geride kalan alanların hesaplamasını yapın.
Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler
Bahçenizde bir şeyler yetiştirmek istiyorsanız bunu özel bölümlerde yetiştirmeniz çok daha şık ve bahçe dizaynına daha uygun olur. Pratik fikirler geliştirerek onları bahçe dekorasyonuna uydurun. Açık bir şekilde ekim dikim yapmayın. Bahçenize görsel olarak şıklık katmak istiyorsanız detaylara dikkat etmelisiniz.
Oturma alanını belirledikten sonra çevresindeki ağaçları ve duvarları evinize yakışır bir şekilde tasarlayın. Ağaç ürünler ve taş ürünlerle kendinize yollar yapın ve bahçenizin her alanını bu şekilde kullanabilirsiniz. Taş yollar bahçe içerisinde hem çok güzel durur hemde evinize değer kazandırır.
bahçe dekorasyonu
Bir evin değerine değer katan şey şık ve güzel bir bahçedir. Bahçe ne kadar güzel ise o evin değeri o derece artar. Emlak sektöründe bahçeli evler öncelikle bahçe dizaynı yapılarak satılmaktadır.  Apartman bahçeleri için de aynı şey söz konusudur. Apartmandan daire almaya gelen yada kiralamak amaçlı gelen kişiler bahçenin güzelliği karşısında hayran kalır ve o evin diğer kusurlarını görmezler bile. Bu nedenle bahçe bir evin en şık olması gereken yeridir.
Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler
Bahçenizde mutlaka kendinize özel bir bölüm yapın. Bu bölümü minderler atarak yada şık tasarımlarla süsleyerek oluşturun. Maliyeti çok olmayan demir ferforjelerden yararlanın. Öncelikle ekme dikme işlerini en sona bırakın. Yapılan en büyük yanlış çiçeklendirme işleminin ilk başta yapılmasıdır. Çileklendirilecek alanlar belirlenir ve ne tür çiçekler dikileceğine karar verilmelidir.
Bahçenizin alanlarını belirledikten sonra çiçeklendirin. Her yer çiçekler içinde olacak diye bir kural yoktur. Ne kadar çok çiçek o kadar çok iş demektir. Bu nedenle tasarımlarınızı ve fikirlerinizi geliştirdikten sonra alanları netleştirin ve ondan sonra çiçeklendirme işlemini yapın.
Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler
Bahçeniz küçük ise çiçeklendirme işlemi için pratik fikirler üretin. Evinizin her yerini çiçeklendirmek zorunda değilsiniz. Bahçenizde önceliğiniz kendiniz olmalıdır. Bahçenizin sahibi çiçekler değil sizsiniz. Bu nedenle kendinize yaşam alanı kurduktan sonra çevresini süslemeniz en doğru davranış olacaktır.
eğimli bahçe dekorasyonu
Her bahçe düz değildir ve bazı bahçelerde eğimler vardır. Bu eğimlerin en güzel tasarlanışı merdiven şekli verilmesidir. Yol merdivenli yapılabilir yada yan tarafındaki alan merdiven şeklinde tasarlanabilir. Bu alanlar çiçeklerde bezenerek değerlendirilir.
 Bahçeniz büyük yada küçük olabilir. Önemli olan bu bahçede kendinize nasıl bir yaşam alanı tasarladığınızdır. Bahçe dekorasyonu için pratik fikirler üreterek önceliği kendinize vermelisiniz. Bahçe size hizmet etmelidir. Siz bahçede değil. Bunu unutmadan kendinize en güzel yaşam alanlarını yaratmanız dileği ile...

Hiç yorum yok