Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Taze İncir Reçeli Tarifi
Taze İncir Reçeli Tarifi

Taze incir reçeli tarifi  ve bunu yaparken nelere dikkat etmek gereklidir? İncirin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Reçeli de kış aylarında sofralarımızda büyük lezzetlerden biridir. İncir reçeli Dünya çapında bir lezzettir. Bir çok kişinin çok sevdiği incir reçelinin sinema filmi bile çekilmiştir. Taze incir reçeli nasıl yapılır? Yeşil incir reçeli nasıl yapılır?

Taze İncir Reçeli Malzemeleri

  • 1 kilo incir
  • 1 kilo şeker
  • 1 bardak su 
  • 1 limon
    Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır

Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncir reçeli yapmak için aldığımız incirlerin sert küçük olmasına dikkat etmek gerekir. Beyaz yada siyah incir olması fark etmez, rengini sizin tercihinize bağlı seçebilirsiniz. Burada önemli olan incirin olmuş ve sert olmasıdır. Dağılmaması için incirin açılmamış olması gereklidir. Saplarının olduğu yer kesilir ve çok iyi yıkanır.
İncirlerin üzerine bir bardak su konur. Üzerlerine bir kilo şeker de ilave edilir ve kaynaması için ocağın altı yakılır. İncir reçelinde reçel sulansın diye beklemeye gerek yoktur. İçerisine bir bardak su konduğu için bekletilmeden kaynatılmaya başlanır.
Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılr?
İncir reçeli yapımında en önemli nokta pişirme tekniğidir. Reçel koyulaşana kadar pişirilmez. Böyle pişirilen reçeller dağılır. Reçelimizi yaparken kaynadığında fokurdamaya başladığında altını kapayalım. Bekleyelim ve soğuduktan sonra altını tekrar yakalım. İkinci kez kaynatmaya başladıktan sonra ise koyulaşacak ve neredeyse kıvama gelecektir. Altı kapanıp soğuduktan sonra ise kıvamına bakın ve olmuş ise soğuduktan sonra bir limonun suyunu sıkın ve altını yakarak kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayan reçelimizi limon suyu ile on dakika daha kaynatın ve altını kapayarak kaynar kaynar cam kavanozlara koyarak  ağzını kapayınız. Bu şekilde yapılan reçeller istenildiği kadar uzun süre dayanır.

Yeşil İncir Reçeli Nasıl Yapılır

Yeşil İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

  • 1 kilo ham incir
  • 1 kilo şeker
  • 1 bardak su
  • 1 limon
Olmuş olan incirlerden yapılabildiği gibi daha hamken incir olmamışken de reçeli yapılmaktadır. Ham daha yeşilken yapılan incirlerde ise reçel yapımından önce incirin kabukları soyulur. Şerbetinin içerisine girerek meyvenin tatlanması için bir kaç yerine çatal batırmak gereklidir. İçerisine bir bardak su ve bir kilo şeker de ilave ederek kaynamaya başlatılır. Aynen yukarıda yaptığımız kaynama tekniği ile kaynatılan reçellerimizin rengi de, kokusu ve tadı da harika olur. Piştikten sonra ise kaynar kaynar kavanozlara konur ise istediğiniz kadar dayanır.

Hiç yorum yok